• Matpåminutter

BIFF MED PEPPERSAUS OG FLØTEGRATINERTE POTETER

Oppdatert: feb. 23


En god klassiker av en biffrett dette her.

Hvem liker ikke en god, mør og saftig biff. Med en god saus og hjemmelagde fløtegratinerte poteter som tilbehør:)

Vi stekte både biff og fløtepotetene i airfryer, men du lager fint biff på panne og poteter i ovnen.


Oppskrift 4 personer


FLØTEPOTETER

10 poteter

2 fedd hvitløk

Ca. 3 dl matfløte , lett

1 dl revet ost

salt & pepper



Slik gjør du

Kutt potetene i skiver, ikke for tynne. Ha poteter i en kjele og ha i hakket hvitløk og fløte, sånn at det akkurat dekker potetene.

Kok opp og la de koke på svak varme til poteten er møre. Smak til med salt&pepper.

Ha de så over i bakebolle/ildfast form som passer Airfryer og strø over ost.

Stekes på 180 grader i Ca. 5 min.


Skal du steke i ovnen , kan du bare legge potene i en ildfast form og gratinere de på ca 200 til osten blir gyllen!


PEPPERSAUS

1 rød paprika 1 løk 1 fedd hvitløk 8-10 hele pepperkorn 1 ts peppermiks 1 ss sukrin gold ( eller sukker ) 4 cl Cognac 3 dl kjøttkraft ( brukte kylling) 2 dl lett matfløte 2-3 dråper sukkerkulør(kan droppes) Ønsker du en tykkere saus , jevne med litt maisenna . La den småkoke i minst 15 minutter😋

Smak til med litt salt og juster gjerne med mer pepper / cognac osv etter din smak. Sil før servering


BIFF OG CHERRYTOMATER

Krydre biffene med salt og pepper og legg på grillristen i airfryer

sammen med tomatene.

Stek på 200 grader i Ca. 6-7 minutter, alt etter størrelse på biffen, snu gjerne etter 2-3 minutt om du vil ha rutete mønster på biffene.

Det samme gjelder om du har de på panne.

Husk å la biffen hvile et par strakser før du skjærer i den.


Tips : Stek fløtepoter først og la de hvile mens du steker biffene.





Airfryet ytrefilet





2,696 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle