Asiatisk biff og brokkoli i airfryer

Noe av det beste med airfryeren er hvor raskt du kan trylle frem en middag som både smaker og ser ut som restaurantmat. Denne asiatiske biffen med brokkoli er et perfekt eksempel – saftig kjøtt, sprø grønnsaker og en enkel saus med masse smak. Oppskriften er hentet fra min nyeste kokebok Smart mat med airfryer – mer enn en kokebok, der jeg deler mine favorittretter for travle hverdager. Her får du sunne og smakfulle middager, sunnere bakst, deilige salater, tilbehør og vegetarmat som både barn og voksne elsker! Server den som den er, eller sammen med ris eller nudler for en komplett middag. En garantert ny favoritt i hverdagen! Oppskriften er både kalori og næringsberegnet. I tillegg har denne, som alle andre oppskrifter i boka en unik ernæringskommentar fra min medforfatter og klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite, som også er en bestselgende forfatter.

Oppskrift 3 porsjoner, ca. 30 minutter
Marinade
- 600g ytrefilet av okse
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 ts frisk ingefær
- 2 ss hoisinsaus
- 3 ss soyasaus1 ss oystersaus
- 1 ts sesamolje
1 dl vann - Salt og pepper
Grønnsaker
- 1 grønn paprika1
- rød paprika
- 6 vårløker
- 1 løk
- 300 g brokkolini eller brokkoli
Saus
- 1 ss maisenna
- 1/2 dl vann
- 3 ss riseddik
- 2 ss hoisinsaus
- 1 ss oystersaus
- 1 ts Sukrin Gold, eller annen type søtning
- Salt og pepper
- 1 klype chili explotion eller chiliflak
NÆRINGSINNHOLD pr. porsjon:
Energi: 423 kcal
Fett: 9 g
Karbohydrater: 33 g
-hvorav sukkerarter: 26 g
Protein: 51 g
Fiber: 7 g
Ernæringskommentar: Med denne oppskriften har Trude gjort takeawayfavoritten til en hjemmelaget, mer næringsrik variant. Vær obs på at søte soyasauser kan være sukkerbomber. Denne sausen er imidlertidig balansert med gode smaker og mindre sikker. Fra en porsjon får du hele 50 gram fullverdige protein som inneholder alle aminosyrerene kroppen trenger for å bygge og vedlikeholde muskler. De fristende og fargerike grønnsakene er ikke bare fine å se på, men også nyttige næringstoffer og fiber for blant annet immunforsvar og bedre tarmhelse.

SLIK GJØR DU
- Del kjøttet opp i tynne skiver, det blir enda lettere å skjære opp om du fryser det en liten halvtime i før Finhakk hvitløk og ingefær. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og vend det inn i kjøttet. Denne marinaden kan brukes umiddelbart, men om ønskelig kan du la kjøttet marinere lenger.
- Forvarm airfryeren til 200°C ( ca. 3 minutter) og stek kjøttet i 3-4 minutter før du tar det utav igjen. Kutt grønnsakene i grove biter og spray på litt olje. Del hver brokkoli i 2 eller 3. Jeg liker å fortelle den( gi den et raskt oppkok) før jeg steker den. Grønnsakene stekes i ca. 4 minutter. ha så kjøttet tilbake i airfryeren sammen med alle grønnsakene og stek i ytterligere 2-3 minutter på samme temperatur.
- Kok opp alle ingrediensene til sausen. Rør om jevnlig og smak til. Blir den for tykk, spe med litt vann og soyasaus. Ha så kjøttet og grønnsaker over på et stort fat. Hell den varme sausen over og bland godt.
Nyt den som den er, eller server sammen med ris/nudler/pasta ( dette er ikke med i beregningen)
BESTILL den nyeste kokeboka HER
og få den signert og eller med personlig hilsen ( frist 31.10 ) Perfekt julegave til deg selv eller noen du er glad i🎄🎁❤️
Følg også KOKKEN&ERNÆRINGSFYSIOLOGEN på INSTAGRAM







