• Matpåminutter

Svinestek | matpaaminutter | airfryer

Oppdatert: april 1


Surret svinesteik med godt tilbehør!!

En middag vi ofte fikk som søndagsmiddag i oppveksten, men som gjerne ikke lages så ofte nå lengre.

INNLEGGET inneholder REKLAME i samarbeid med Powermaxx.no


Svinekjøtt er ikke det beste kjøttet jeg får, men med mye godt tilbehør så blir det KNALL:)

Vi har de siste gangene (siste 3 år) stekt steiken i Airfryer. Det er faktisk svært sjeldent vi bruker stekeovnen lengre. Nå er vi kun 2 pers i denne husstanden, så da er det vanvittig lettvint med disse maskinene.

Siden 2017 har vi flittig brukt airfryer til å lage det meste. Har i en måneds tid nå fått prøve en av de nye AIRFRYER-Ovnene som er kommet på markedet (og som er kommet for å bli). Den ovnen vi har, er av merket Gourmetmaxx og er en Xxl versjon på hele 12litr. Her kan du steke i 3 etasjer om ønskelig. Den perfekte FRYER for storfamilier!

Vi har inngått et samarbeid med Powermaxx som blant annet selger flere typer airfryere og airfryer ovner. Sjekk de ut. Lynrask levering har de også.


RABATTKODE: fryer  
Koden gir deg 23% på absolutt alle varer i nettbutikken deres. www.powermaxx.no

Så over til Svinesteiken!

Satt ei form i bunn av ovnen med litt kokende vann i, som jeg lot steiken dampe litt i først. Da får du samtidig litt god kraft til sausen. Hadde i steketermometer hele veien. Steika tok jeg ut når den målte til 70°.

Stekte den med hyssingen og svor, men skar av svoren og kutta den i terninger som vi hadde ved siden av. Det er ange som liker den sprø svoren. Dersom du ønsker, kan du ta av hyssingen og rute opp svoren skikkelig.


Klassisk svinestek lages gjerne med svisker og epler, men den kan lages med så mye mer enn det. Mange som har sin egen vri og fast tilbehør til steiken.

Vi brukte kålrot, gulrøtter, surkål, brun saus og tyttebærsyltetøy denne gangen. Jeg elsker rotgrønnsaker!


Oppskrift på Svinestek til 5-6 pers


1,5 kilo svinestek

1,5 ss salt

2 ts sort pepper

0,5 liter kokende vann


Tilbehør

Kokte poteter

Kokt Kålrot

Kokte gulrøtter

surkål ( ferdigkjøpt denne gangen)

tyttebærsyltetøy


SAUS

80 g smør

3 ss hvetemel

kraften fra steika pluss 2-3 dl ekstra vann med 1 buljong terning, eller fond

1 ts Dijon sennep

2 ss tyttebærsyltetøy

2-3 skiver med brunost

1 ts sort pepper

1 ts salt

evt noen dråper sukker kulør

1 skvett fløte om ønskelig, men ikke et must


Slik gjør du:


  1. Gni steiken inn med salt og pepper. Legg den i ei ildfast form og ha over kokende varmt vann. Ha gjerne folie over og pakk den litt inn. La den stå i Airfryer på 200° i 40 minutter.

  2. Ta bort folien, skru ned tempen til 170°og stek videre i 30 minutter for så flytte steiken over på rist og skru opp tempen igjen til 200° i 20 minutter til. La steken hvile noen minutter før du begynner å skjære i den.

Husk at steketiden her avhenger av tykkelse. Men også forskjell på steketid fra airfryer til airfryer. Bruk et termometer og sett i den tykkeste delen av steiken.

I stekeovn tar det ca 1,5-2 timer å steke ferdig etter dampingen.

Har du en standard airfryer, kan du ha litt vann i beholderen for å samle kraften eller bruke en bolle/bakebolle.


3. Lag sausen ved å brune smøret, ha i mel og tilsette krafta litt og litt mens du rører godt. Skal ha en klumpfri saus. Ha i resten og la den småkoke noen minutter imens steiken hviler. Smak til! Bruk sukkerkulør for brunere farge etter behov.

4. Server med kokte grønnsaker, varm surkål, kokte poteter og tyttebærsyltetøy.


PS: Om du steker du uten svor, kan du beregne kortere steketid!

VELBEKOMMEN🖤



208 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume