• Matpåminutter

Bali Kyllinggryte | matpaaminutter

Oppdatert: april 1


Deilig varmende gryte med massevis av gode smaker av den eksotiske sorten!

Bali gryte, forbinder du kanskje aller mest med Toro sin pose-gryterett?

Men her får du oppskrift på min hjemmelagede versjon.

Den er glutenfri og er laget med kokosmelk. (kokosmelken kan byttes ut med fløte)


Gryteretten passer til folk i alle aldre og den er også lettvint å lage, også i større mengder. Som hvis du skal feire stor dag, ha klubb osv. Nå for tiden er jo ikke det aktuelt. Men på sikt, når vi forhåpentligvis kan invitere til bursdager, vennemiddager og være sosiale igjen slik vi var før 12 mars i fjor.

Denne gryteretten delte jeg her inne den 28.08.2018. Bildene fra den tid trengte en liten oppfriskning så da passet det jo bra med at vi skulle ha det til middag i går.

Vi varmet opp igjen rester til lunsj i dag, samt 2 gode naboer fikk hver sin tallerken levert på døren.



Oppskrift til 4 personer


Olje til steking

4 kyllingbryst

1 middels stor løk

1 eple, uten skall

2 fedd hvitløk (eller 1 rund kinesisk hvitløk)

1-2 ss karri (kan bruke 1 spiseskje currypaste i stedet)


3 mellomstore gulrøtter

5 champignoner, kan sløyfes og erstattes med andre grønnsaker

1/2 brokkoli, kan byttes ut

1/2 blomkål, kan byttes ut

1 grønn paprika

1 rød paprika

1 boks hermetisk wokmix, kan erstattes

2-3 vårløk

3 ss kyllingfond + 5-6 dl vann /evt 1,5 terning kyllingbuljong

1 boks ananas i biter inkl. juicen

1 boks lett kokosmelk. Lett/vanlig fløte kan også brukes

2 ts sukker

3 ss søt soyasaus

1/2 lime

1 ss salt

1-2 ts pepper mix (smak deg frem da pepper har ulike smaker)

1 knivspiss chili pulver

1 toppet spiseskje med maizenna utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann


Server gjerne sammen med kokt ris.

Du må også gjerne ha litt godt brød og en salat ved siden av også<3


Tips til ris : Ha i 2-3 stjerne anis under kokingen, gir veldig god smak. Og krydre gjerne risen med litt røkt paprika krydder ved servering.


PS: blomkål og brokkoli er ikke en nødvendighet for smakens skyld og typisk i en BALI GRYTE, men hadde litt liggende som måtte brukes opp.

Ellers kan du fint bruke grønnsaker på boks i denne som eks. mini mais, bambusskudd og vannkastanjer.


Slik gjør du


1. Skjær kyllingen opp i strimler eller i firkanter. Fres den i stekepanne på begge sider og krydre med litt salt og pepper.

2. Finhakk løk, hvitløk og kutt de andre grønnsakene i forskjellige former. Fres løk i olje, tilsett hvitløk og fres videre. Ha i gulrøtter, champignon og eple. Tilsett karri pulver og rør det hele godt rundt. Deretter ha i kylling + kyllingkraft, kokosmelk og ananas med juice.

3. Kok opp og smak til med alt krydder.

Jevn gryten med maizena til passe tykkelse.

Tilsett paprika og vårløk på slutten, for å unngå at de blir helt vassen.

Smak til med salt & pepper og lime. La den putre på halv varme i 10 minutter.

Den smaker forresten enda bedre dagen etterpå:-)


PS: Kok brokkoli og blomkål i en egen kjele, hvis du har mulighet, da de fort kan bli overkokt.



Her er det ene bilde fra 2018, det får stå, enn så lenge.



974 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle