• Matpåminutter

Bali Kyllinggryte | matpaaminutter

Oppdatert: 10. mars 2019


MIDDGAGSTIPS, Enkel og god kylling gryte du ikke blir lei av!

Bali gryte, forbinder du kanskje mest med Toro sin pose gryterett.

Versjonen jeg har laget, er såklart hjemmelaget og smaken er derfor også mye bedre!

Den er glutenfri og laget med kokosmelk. (kokosmelk kan byttes ut med fløte)


Gryten har masse god smak, litt eksotisk og den er barnevennlig.

Den er i tilegg GLUTENFRI!

Server gjerne med en salat ved siden av og eller med brød/rundstykker.

Like god til hverdag og fest!!


Har laget denne i en vennines bursdag og dette er en rett som er LETT å lage til mange.

Den krever heller ikke lang tid på kjøkkenet.

Håper du vil prøve ut min oppskrift:-)


Ha en nydelig dag!



OPPSKRIFT TIL 4 Personer


4 kyllingbryst

1 løk

2 fedd hvitløk

1 ss karri

4 gulrøtter

1/2 brokkoli

1/2 blomkål

1 grønn paprika

1 rød paprika

2-3 vårløk

3 ss kyllingfond + 5-6 dl vann

1 boks ananas i biter inkl.saften

1 boks lett kokosmelk . Lett/vanlig fløte kan også brukes

1 ts sukkerr

3 ss søt soyasaus

1/2 ts salt

15 drag peppermix fra kvern ( smak deg frem da pepper har ulike smaker)

1 knivspiss chili pulver

1 toppet teskje med maizena utrørt i et par spiseskjeer kaldt vann

Kokt ris, gjerne Basmati, Jasmin eller fullkornris


Tips til ris : Ha i 2-3 stjerne anis under kokingen, gir veldig god smak. Og krydre gjerne risen med litt røkt paprika krydder ved servering.


PS: blomkål og brokkoli er ikke en nødvendighet for smakens skyld og typisk i en BALI GRYTE, men hadde litt liggende som måtte brukes opp.

Ellers kan du fint bruke grønnsaker på boks i denne som eks. minimais, bambusskudd og vannkastanjer.

#ikkekastmaten


Slik gjør du


-Skjær kyllingen opp i strimler eller i firkanter.

-Fres den i stekepanne på begge sider og krydre med litt salt og pepper

-Kok ris som anvist på pakken.

-finhakk løk, hvitløk og kutt de andre grønnsakene i forskjellige former

-fres løk i olje , tilsett gulrøttene og hvitløk.

-ha i karri pulver og rør det hele godt rundt.

-ha i kylling, kyllingkraft, kokosmelk og ananas med juice.

-kok opp og smak til med alt krydder.

-jevn gryten med maizena til passe tykkelse.

Tilsett paprika og vårløk på slutten.

-kok brokkoli og blomkål i en egen kjele, hvis du har mulighet, da de fort kan bli overkokt


Server gjerne sammen med salat og brød!



504 visninger

© 2018 by Trude Straume