• Matpåminutter

Hjemmelagde karbonader| airfryer | matpaaminutter

Oppdatert: jan. 23


Hva med hjemmelagde karbonader til middag??

En god klassiker som vi burde lage oftere.

De fleste av oss liker det jo veldig godt. I tillegg smaker jo de hjemmelagde så mye bedre enn de ferdigkjøpte. Nå har det komt en del bra i butikken de siste årene, så gjerne derfor det kan virke som de hjemmelagde karbonadene holder på dø litt ut?

Sunnere blir det også når du lager de selv:)


Det er mange måter å servere karbonader på. Her og nå får du oppskrift på karbonader, med lunkne poteter og grønnsaker.

Karbonader egner seg godt å fryse ned, så du må gjerne doble oppskriften når du først setter i gang.


Oppskrift


400 g karbonadedeig av storfe 1/2 ts salt 1/3 ts pepper 1 ts hvitløkspulver 1,5 ss potetmel 1 dl lettmelk 1/2 vann 1 egg 1 ss smør


Stekt løk


3 løk i skiver

2 ss sukrin gold

1 ss smør


Grønnsaker


Gulrot

brokkoli

poteter med skall

friske urter i olje / eller pesto


Slik gjør du


1. Sett poteter på kok.

2. Bland kjøtt med det tørre og tilsett deretter væske vekselsvis. Ha til slutt i egget. 3. Fukt hendene med kaldt vann og form massen til 8 runde kaker.

4. Stek i Airfryer uten FETT, på 170 grader i 8-10 minutter. evt. 180 grader i 6-7 min.

Eller i stekepanne med litt smør/olje!

5. Kok grønnsakene i litt vann, bruk gjerne damprist.

6. Stek løk i litt smør og sukringold/sukker, til den er myk og gyllen .

LA potetene stå ute på benken mens du steker løk og gjør klar grønnsakene.

Del deretter potetene i litt tykke skiver og ha over litt Urteolje/pesto og kvernet pepper .


Karbonadesmørbrød til kvelds på brødskive?

Karbonader med pasta ?

Karbonader med speilegg?

Karbonader i hamburgerbrød ?

Karbonader med pytt i panne?

Fortell meg gjerne hvordan du liker å få karbonader servert




390 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume