- Matpåminutter
Hjemmelagde karbonader| airfryer | matpaaminutter
Oppdatert: jan. 23

Hva med hjemmelagde karbonader til middag??
En god klassiker som vi burde lage oftere.
De fleste av oss liker det jo veldig godt. I tillegg smaker jo de hjemmelagde så mye bedre enn de ferdigkjøpte. Nå har det komt en del bra i butikken de siste årene, så gjerne derfor det kan virke som de hjemmelagde karbonadene holder på dø litt ut?
Sunnere blir det også når du lager de selv:)
Det er mange måter å servere karbonader på. Her og nå får du oppskrift på karbonader, med lunkne poteter og grønnsaker.
Karbonader egner seg godt å fryse ned, så du må gjerne doble oppskriften når du først setter i gang.
Oppskrift
400 g karbonadedeig av storfe 1/2 ts salt 1/3 ts pepper 1 ts hvitløkspulver 1,5 ss potetmel 1 dl lettmelk 1/2 vann 1 egg 1 ss smør
Stekt løk
3 løk i skiver
2 ss sukrin gold
1 ss smør
Grønnsaker
Gulrot
brokkoli
poteter med skall
friske urter i olje / eller pesto
Slik gjør du
1. Sett poteter på kok.
2. Bland kjøtt med det tørre og tilsett deretter væske vekselsvis. Ha til slutt i egget. 3. Fukt hendene med kaldt vann og form massen til 8 runde kaker.
4. Stek i Airfryer uten FETT, på 170 grader i 8-10 minutter. evt. 180 grader i 6-7 min.
Eller i stekepanne med litt smør/olje!
5. Kok grønnsakene i litt vann, bruk gjerne damprist.
6. Stek løk i litt smør og sukringold/sukker, til den er myk og gyllen .
LA potetene stå ute på benken mens du steker løk og gjør klar grønnsakene.
Del deretter potetene i litt tykke skiver og ha over litt Urteolje/pesto og kvernet pepper .

Karbonadesmørbrød til kvelds på brødskive?
Karbonader med pasta ?
Karbonader med speilegg?
Karbonader i hamburgerbrød ?
Karbonader med pytt i panne?
Fortell meg gjerne hvordan du liker å få karbonader servert
