• Matpåminutter

Chicken nuggets | matpaaminutter | airfryer

Oppdatert: april 1


Deilig sprø kyllingbiter med sprø utside og saftig og smaksrik kylling på innsiden, skikkelig MUMS!

Egentlig burde jeg kalt de DORITOS kylling nuggets. Siden vi brukte den chipsen til panering. Men du kan fint bruke andre typer chips. Legger ved noen gode favoritter som kan brukes. Doritos er ikke alltid så lett å oppdrive i nærbutikkene.


Du kan fint lage nuggets i større porsjoner, for å ha i fryseren til en senere anledning.

Et godt råd da, er å halvsteke de. PÅ bildet (ene) ser du noen er mørkere enn andre. Disse tok jeg opp fra fryseren og varmet med de nye. Like god og crispy, men skulle gjerne ha stekt de litt mindre før de ble fryst.


Ha en fin onsdag videre 🖤


Oppskrift på en stor porsjon til 3 personer


Marinade

500 g kyllingfilet, uten skinn

120 g matfløte

1 ts salt

1 ts paprikapulver

1 ts sort pepper

1 knivspiss cayenne pepper ( kan sløyfes hvis du ikke liker for sterk eller barn skal spise)

1 ts hvitløkspulver


Panering

2 egg

100 g Doritos nachos cheese ELLER du kan bruke Tortilla chips med /uten ostesmak.

DU kan også bruke Ritz kjeks, cornflakes eller annet potetgull også.


Ha gjerne Barbequesaus og hvitløksdressing som DIP til nuggetsene.

TIPS: Bland yoghurt naturell/ rømme/kesam med taco krydder, en god blanding til disse


Slik gjør du


  1. Kutt kyllingfiletene opp i passe store og jevne biter(se bilder). Bland sammen fløte og krydder i en bolle og visp det sammen. Legg oppi kyllingbitene. Sett i kjøleskapet et par timer, eller over natten.

  2. Knus chipsen i en blender eller legg i en plastikkpose og bruk en kjevle til å mose chipsen opp. Ha chipsen i en skål og visp sammen egg i en annen skål.

  3. Dypp de marinerte kyllingbitene i eggene først og vend deretter i chipsen. Alle sider skal dekkes.

  4. I AIRFRYER: Legg de ferdig panerte kyllingbitene på risten og stek på 180° i 5 minutter, deretter 2-3 minutter på 200°. Shake gjerne litt halvveis, eller når du skrur opp temperaturen. La de hvile noen minutter før du begynner å spise. I STEKEOVN: 200° i 10-12 minutter.


VELBEKOMMEN!



596 visninger0 kommentarer

© 2018 by Trude Straume