Hjemmelaget kylling nuggets | airfryer

 

Deilig sprø kyllingbiter med sprø utside og saftig og smaksrik kylling på innsiden, skikkelig MUMS! 

Lag de selv neste gang. Du vil ikke tro hvor enkelt det faktisk er. Og ikke minst smaker det helt himmelsk!

Egentlig burde jeg kalt de DORITOS kylling nuggets. Siden vi brukte den chipsen til panering. Men du kan fint bruke andre typer chips. Legger ved noen gode favoritter som kan brukes. Doritos er ikke alltid så lett å oppdrive i nærbutikkene.

Du kan fint lage nuggets i større porsjoner, for å ha i fryseren til en senere anledning.

Et godt råd da, er å halvsteke de. PÅ bildet (ene) ser du noen er mørkere enn andre. Disse tok jeg opp fra fryseren og varmet med de nye. Like god og crispy, men skulle gjerne ha stekt de litt mindre før de ble fryst.

Ønsker deg en nydelig dag videre❤

Pssst….Ikke være redd for å ta kontakt om du lurer på noe!

Oppskrift på en stor porsjon til 3 personer

Marinade

  • 500 g kyllingfilet, uten skinn
  • 120 g matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts sort pepper
  • 1 knivspiss cayenne pepper ( kan sløyfes hvis du ikke liker for sterk eller barn skal spise)
  • 1 ts hvitløkspulver

Panering

  • 2 egg
  • 100 g Doritos nachos cheese ELLER du kan bruke Tortilla chips med /uten ostesmak.

Kommentar:

DU kan også bruke Ritz kjeks, cornflakes eller annet potetgull også. Dersom du ikke vil ha en såpass «røff» grovhakket utside, kan du finmale chipsen i blender.

Ha gjerne barbequesaus og hvitløksdressing som DIP til nuggets’ene

TIPS: Bland yoghurt naturell/ rømme/kesam med taco krydder, en god blanding til disse

Slik gjør du

  1. Kutt kyllingfiletene opp i passe store og jevne biter(se bilder). Bland sammen fløte og krydder i en bolle og visp det sammen. Legg oppi kyllingbitene. Sett i kjøleskapet et par timer, eller over natten. Men du må ikke la den stå, bare et godt råd fra meg til deg.
  2. Knus chipsen i en blender eller legg i en plastikkpose og bruk en kjevle til å mose chipsen opp. Ha chipsen i en skål og visp sammen egg i en annen skål.
  3. Dypp de marinerte kyllingbitene i eggene først og vend deretter i chipsen. Alle sider skal dekkes.
  4. I AIRFRYER: Legg de ferdig panerte kyllingbitene på risten og stek på 180° i 5 minutter, deretter 2-3 minutter på 200°. Shake gjerne litt halvveis, eller når du skrur opp temperaturen. La de hvile noen minutter før du begynner å spise. I STEKEOVN: 200° i 10-12 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+