• Matpåminutter

Balsamico Kylling

Oppdatert: 15. okt. 2018


Kyllingretten som virkelig får smaksløkene til å gå løpsk!

De fleste av oss spiser mye kylling og jeg vet mange går litt lei i perioder.

Da er det kjekt å ha noen gode kyllingretter på lur!

Det er heller ikke et minus at den lages på få minutter.

Jeg stekte disse i airfryeren, men du kan selvfølgelig steke disse i en vanlig ovn også.

Det vil gå bittelitt lengre tid.

Du kan servere retten med all slags godt tilbehør, som eksempelvis: bakt potet, ris, sellerirotpure, kokt brokkoli, wok grønnsaker, stekte båtpoteter, salat, potetstappe, stekt sopp osv .......


Dette er en veldig enkel rett, men en rett med mye god smak.

Crispy skinn, som sikkert mange ikke spiser og saftig og mørt kjøtt på innsiden.

Har du ikke Airfryer, brun kyllingen først i stekepanne og sett den retti ovnen etterpå. Husk at stekepannen må tåle høy varme 200 grader!!


airfryer



Oppskrift 2-3 personer

5-6 kylling overlår, eller bruk kyllingbryst/lår

2 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

2-3 ss fersk persille

2-3 ss fersk timian

10-15 Piccolo tomater eller cherrytomater

1-1,5 dl balsamico eddik, min favoritt er premium Balsamico fra Modena(oliviers&co)

salt&pepper



Slik gjør du:

1. Ha oljen i en varm stekepanne.

2. legg kyllingen med skinnsiden ned i pannen og krydre med salt og pepper

3. fres til skinnet har fått en fin og gylden brunfarge.

4. deretter snur du den, krydrer med litt salt og pepper.

5. ha så i finhakket hvitløk, urtene og tomatene.

6. hell over balsamico og sett pannen i en forvarmet stekeovn på 190 grader.

7. Stekes deretter i ca. 15-20 minutter. Men sjekk. Da steketid varierer fra ovn til ovn og kylling varierer i størrelser.

8. La kyllingen hvile et par minutter før servering.

9. Sjyen som ligger i pannen er god som saus over kylling eller poteter.


FOR AIRFRYER:


1. Legg alt ( som beskrevet ovenfor) i bakebollen eller en ildfast form som passer maskinen.

2. Stek så på 200 grader i ca.15 minutter.

3. La den hvile et par minutter før servering.






0 visninger

© 2018 by Trude Straume