• Matpåminutter

Asiatisk inspirert fiskegryte | matpaaminutter



Asiatisk vri på en deilig fiskegryte, som passer utmerket godt å servere både til hverdag og fest!

Alt som du vanligvis bruker å ha oppi gryte, serverer du her ved siden av.

Det gjør det så enkelt. Også for de som ikke liker "ditt og datt", kan fritt velge bort det som ikke faller i smak.

Den er lett å lage til mange og det at tilbehøret er ved siden av, gjør det så mye enklere når du skal varme gryta opp igjen. Du slipper at ting blir overkokt og at gryten blir grumsete.

Gryten kan lages flere dager i forveien og du trenger absolutt ikke velge de samme ingrediensene som oss som tilbehør. Se tipsene under oppskriften!

Selv om dette er en Asia inspirert fiskesuppe, kan du bytte ut fisk og scampi med kylling.


Ønsker deg en fortsatt fin søndag <3


Asiatisk fiskegryte

OPPSKRIFT Til 4 PERSONER


180 g løk (2-3 stk)

2 hvitløk ( runde)

12 gram chili ( litt over en halv)

1 ss finhakket ingefær

150 gram eple ( uten skall)

1 ts sitrongress paste

2 ts tomatpure

2 ss red curry paste

250 ml jackobs kyllingkraft

250 ml vann

600 ml lett kokosmelk

1,5 ts salt

1 liten teskje sort pepper

halv teskje brunt sukker / evt. sukringold

3 toppede teskjeer maizenna utrørt i litt vann


Tilbehør ca mengde til 4:


Ørret filet 250 gram

torsk filet 250 gram

chili nudler eller vanlige

squash 1/4

scampi 16 stk

spinat 4 håndfull

sjampinjong 6-7 stk

lime 1 stk





SLIK GJØR DU


1. Finhakk løk, hvitløk, chili, ingefær og del opp eple i små terninger. Ha litt olje i en panne og surr løken blank. Ha deretter oppi hvitløk og la det surre videre. Tilsett chili og epler. Ha i tomatpure og currypaste og bland godt mens det fortsetter å frese i panna.

Hell på med kyllingkraft, vann og kokosmelk.

Gi det et oppkok og smak til. Rør ut maisenna i litt kaldt vann og ha i gryten. Om du ønsker enda tykkere konsistens, har du i ekstra maisenna. Kjør suppen glatt med stavmikser.

2. Skjær squash i halvmåner, sopp i båter, lime i skiver, fisk i store terninger og skrell scampi.

3. Fisken kan du dampe i 4-5 minutter i lettsaltet vann med litt laurbærblad og pepperkorn.

.Scampi kan du marinere olje sammen med finhakket chili, hvitløk og ingefær. Dersom de skal brukes med det samme har du alt på stekepannen med det samme. Stek de et par minutter på hver siden.

- Lime og spinat legger du rett i skåler.

- sopp og squash freser du lett i en stekepanne og har på litt salt og pepper.

- nudler kokerdu ferdig som anvist på pakken.

4. Når suppen skal serveres har du alt tilbehør i skåler slik du ser på bildet.

Om suppen ikke skal serveres samme dag. Kan du likevel gjøre alt klart og oppbevare ferdig i bokser med tett lokk i kjøleskapet.


PS: Gryta er best å servere når den er RYKENDE VARM og gjerne med deilige hvitløksbrød eller lignende til om det er til fest.


TIPS til andre ting du kan ha til/i gryta:

- kamskjell, blåskjell, kylling, svinefile osv.

- kikerter, linser, blomkål, brokkoli, vannkastanjer, gulrot,

- egg, pasta, kjøttboller, søtpotet

og mye mer...!



Asiatisk fiskegryte med scampi


318 visninger

© 2018 by Trude Straume