Sprøstekt kyllingfilet

Hei på deg En god stund siden forrige blogg innlegg, men jeg har dessverre vært innlagt på sykehuset. Har måttet operere 2 ganger på få dager. Det hele har vært veldig ubehagelig og ikke minst en smertefullt opplevelse Kom hjem på mandag kveld og begynner å kjenne tegn på bedring . Denne deilige kylling retten, skulle jeg delt samme dag som jeg ble innlagt. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. Jeg stekte min filet i airfryer, men du må gjerne steke den i oven eller i stekepanne .

Oppskrift 2 porsjoner
Potet salat
- 5 poteter med skall
 - 1 rødløk
 - 2 reddiker
 - 7-8 blader bladspinat
 - 5 ss Akasie honning
 - Saften av en halv lime
 - 2 ts timian, helst frisk
 - 2 ss hakket persille
 - salt& pepper
 
Kylling
- 2 kylling fileter
 - tomat pesto, hjemmelaget tomat pesto finner du
 
- Revet parmesan
 - Mini paprika
 - cherrytomater
 
Slik gjør du
- Kok potetene og avkjøl før du deler dem opp. Bland resten av ingrediensene i en skål og vendt i de lunkne potetene. Smak til med salt og pepper og evt. mer lime/honning .
 - Smør pesto utover kylling filetene og vend så i revet parmesan. Stek på høy varme i starten ( 200grader) og skru gjerne ned når du har fått en fin steke skorpe. Steketiden varierer men 12 minutter i airfryer. På panne 6-7 minutter på hver siden.
 - Ha paprika og tomater inn i ovn/ airfryer samtidig
 - Server kylling med de grillede grønnsakene og ha godt med spinatblader og litt reddiker på tallerken. Ha så oppå potet salat.
 
Velbekommen☺
Andre kyllingretter laget i Airfryer, ta en titt her:
- Kylling schnitzel oppskrift,
 
- Balsamico kylling oppskrift,
 
- Kylling cordon Bleu oppskrift,
 







