matpaaminutter logo

Endelig kan du forhåndsbestille den nye boken min 💙 Smart mat med airfryer

– mer enn en kokebok 💙 Bestill her

Hjem/Oppskrifter/Kylling/Kremet pasta med kylling spinat og blamuggost

Kremet pasta med kylling, spinat og blåmuggost

Default Alt Text

Kremet pasta er noe av det beste som finnes – og denne varianten med kylling, spinat og blåmuggost er ren comfortfood spør du meg!? Den fløyelsmyke sausen får en nydelig dybde og smak fra blåmuggosten, uten å bli for sterk. Sammen med saftig kylling og frisk spinat blir dette en rett du lett får lyst til å lage igjen og igjen. Perfekt både som en rask hverdagsmiddag eller når du vil servere noe ekstra smakfullt i helgen – og klar på under 30 minutter. Til helgekosen, kan du også legge alt over i en ildfast form og bake i ovnen når den ferdig med ekstra ost på. Server gjerne med noe godt brød ved siden av.

Dette trenger du til 2 porsjoner

  • 200 g valgfri pasta, jeg brukte pastaskruer
  • 2 kyllingfileter
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • olje til steking
  • 2 håndfuller friske spinatblader
  • 100 g blåmuggost
  • 1 terning hønsebuljong
  • 1 dl kokt pastavann
  • 1,5 dl lett matfløte
  • 40 g revet parmesan
  • salt og pepper
  • 1 skvis sitronsaft
Pasta med kylling
Pasta med kylling

Slik gjør du

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Spar ca. 1 dl av pastavannet før du siler av resten.
  2. Del del del filetene i 2 på midten slik at du får 4 flatere deler. Stek kyllingen i en stekepanne i litt olje til den får fin farge og er gjennomstekt. Ta den ut av pannen og sett til side. Krydre med salt og pepper på begge sider.
  3. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr det mykt i samme panne på middels varme.
  4. Ha i spinaten og la den falle lett sammen før du tilsetter blåmuggosten, buljongterningen og fløten.
  5. Rør til osten smelter og sausen blir jevn og kremet. Spe eventuelt med litt av pastavannet for ønsket konsistens.
  6. Ha kyllingen tilbake i panna og bland godt sammen med sausen.
  7. Vend inn pastaen og revet parmesan. Smak til med salt, pepper og en liten skvis sitronsaft for å balansere smaken.

Server straks – gjerne med litt ekstra parmesan og nykvernet pepper på toppen. Velbekomme

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.