Stekt ris | matpaaminutter

 

Stekt ris, en herlig og kanskje litt bortglemt klassiker?!

Kanskje ikke det vi lager oftest hjemme, men det burde du. I hvertfall en gang i blant. Dette er en veldig enkel, billig og god rett.

Her er det også en super mulighet til å få brukt opp middags rester.

DU kan lage opp større mengder. Og porsjonere over flere dager, hvis det passer deg og din hverdag.

Da kan du lage basen med ris, egg og grønnsaker. Og deretter velge og ha i forskjellige typer kjøtt/skalldyr for ikke gå deg lei:)

Frosne grønnsaker, som eks amerikansk blanding, er utmerket til å bruke i stekt ris:)

Stekt ris med biff, med kylling, med skinke, med reker, vegetar, med eller uten egg….bare fantasien som setter en stopper.

Tips: Det beste er å ha ferdig kokt ris som er avkjølt. Så dersom du ikke har ris rester, kok opp dagen i forveien.

Ferdig stekt ris er gull å ha i kjøleskapet. Tar få minutter å varme l mikro eller i stekepanna. Den kan også spises kald.

 

Oppskrift 2 porsjoner

  • 1 ss oliven olje til steking
  • 130-160 g ris (jasmin, basmati, fullkorn
  • 250 g strimlet/smårett skinke / biff /kylling e.l
  • 3-4 egg
  • 2-3 dl grønnsaker (erter, mais, gulrot, løk, purre, gulrot osv.
  • salt & pepper
  • 4-5 ss soyasaus /kikkoman ( men dette er en smaks sans, prøv deg frem)

Slik gjør du

  1. Stek den ferdigkokte risen i stekepanne med oljen. Pisk eggene i en skål og lag en grop i midten av stekepannen.
  2. Ha i eggene og beveg lett rundt med en sleiv, som om du lager en mini omelett. Når eggemassen begynner å bli ferdig kan du blande alt sammen og ha i grønnsaker og skinke.
  3. Dersom du har rått kjøtt, ville jeg forhåndsstekt dette for seg selv.
  4. Smak til med salt og pepper og avslutt med å ha på soya sausen.
Stikkord: ,

2 thoughts on “Stekt ris | matpaaminutter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+