• Matpåminutter

Salma laks med mangosalat og curry aioli


SALMA laks med det perfekte tilbehøret!

Kjapp og enkel middag/lunsj til hverdags og fest for den saks skyld!


Jeg er utrolig glad i Salma og kunne spist det flere ganger i uken.

Vi laget det som lunsj i går og restene ble puttet i matboks, for s¨å bli spist igjen i dag.

Heldig sånn sett:-)

For meg er det nesten obligatorisk å servere Salma med mango. Om det er Mango salat, mango chutney eller mango salsa.

Det gir en perfekt smakskombinasjon.

Mango salaten vil for øvrig smake fortreffelig sammen med både rødt og hvitt kjøtt også.

Prøv den gjerne til Taco neste gang:)

Ps: søk MANGO i søkefeltet for flere oppskrifter med mango!


Kjøpte med meg en boks hjemmelaget Aioli fra jobb før helgen og tilsatte curry i den.

Det ble bare den beste Curry aiolien jeg har smakt. Sammen med fisken, mango salaten og risen, så ble dette MEGET så godt!!


Oppskrift under neste bilde!


Mangosalat

Dette trenger du til 2 personer


350-400 g Salma laks

2 ts urtesalt for fisk

kvernet pepper

oliven olje til steking

130-150 gram Basmati ris

Chilli flak , på risen etter at den er kokt om ønskelig.


CurryAioli

4 ss Aioli

1 liten ts curry ( mitt curry krydder fra Sur les quais er av svært høy kvalitet, så smak deg frem her til du får en god hint av curry smaken.


mangosalat


1 moden mango

1/4 agurk

10-12 peppermynte blader

2 ss grønn sitronolje

2 ss mango eddik

1/2 lime


Slik gjør du


1. Kok risen som anvist på pakken

2. stek fisken i noen minutter på hver side, i en god og varm stekepanne, gjerne en grillpanne. Ha på urtesaltet og litt kvernet pepper

3. Kutt mango, agurk og mynteblader. Bland alt i en bolle og ha over olje, eddik og lime.

Bland godt.

4. Ha curry pulver i Aioli og vend godt sammen.

5. La fisken hvile et par strakser før du legger den på tallerkenen.



Mangosalat og curryaioli



240 visninger

© 2018 by Trude Straume