- Matpåminutter
Pannekaker med gresskar | matpaaminutter

Gylne og deilige pannekaker med gresskar.
De er søte, men uten tilsatt sukker og de smaker bare så godt!!
Mange forbinder gresskar med Haloween.
Men gresskar kan kjøpes året rundt. Det finnes ca. 20 varianter, men flaskegresskar er det som er enklest å få tak i. De finnes i de fleste dagligvarer med godt utvalg.
Flere kaster gresskarkjøttet og bruker bare skallet til å lage lykter med. Men kjøttet og kjernene som er inni er så godt og kan brukes i matlaging.
Du kan spise det rått, det er jo tross alt en frukt. Det kan syltes, ha i supper, gjærbakst, kaker osv. Kjernene kan du riste på panne eller i ovnen.
Bake gresskar i ovnen med deilige krydderurter, en god olje på er noe du bør teste ut om du liker å eksperimentere litt!
Uansett hva du velger å teste disse ut eller ei, ikke kast gresskarkjøttet :-) Bruk det !

Oppskrift til ca 12 pannekaker
2 dl lettmelk
3 egg
3 ss Sukrin Gold
1 liten klype salt
2-3 dråper vanilje essens evt. vaniljepulver
1 ss smør
400 g gresskarkjøtt (når uten skall)
1,5 ts bakepulver
150 g sammalt hvetemel
150 g hvetemel
Slik gjør du
1. Skjær bort skallet og fjern kjernene. Kutt i små biter og kok dem helt møre.
2. Mos gresskarkjøttet med en gaffel. Tilsett alt det tørre og spe på med melk mens du visper godt. Juster mengden opp eller ned for ønsket konsistens. Ha til slutt i smeltet smør.
3. La røren svelle i minst 5 minutter før du begynner å steke de.
TIPS:
Oppskriften kan lett gjøres om til vaffel oppskrift. Bruk da litt mindre væske enn i
pannekakene.

Her er bilder fra gresskar pannekakene vi laget i sommer<3

