• Matpåminutter

Hveteboller med vaniljekrem | matpaaminutter


Nystekte hveteboller med vaniljekrem, fins det noe som smaker bedre?

I dag er det søndag og i tillegg er det FARSDAG, så hvorfor ikke bare sette bolledeigen med det samme<3

Oppskriften på mine søte gjærdeiger, har alle den same grunnoppskriften. Så om du skal lage skillingsboller, karamellsnurrer, bringebærboller, hveteboller, solskinns boller eller lignende. Så er det bare opp til deg hva du vil ha i eller, på dine bollene dine.

Har delt flere varianter tidligere på bloggen.

De blir myke og gode, saftige og luftig, så vel verdt den tiden du bruker på å lage og vente på at deigen heves.


Ønsker deg en herlig søndag!


solskinnsboller

Oppskrift til Ca. 20 boller

930 g hvetemel

100 g sukrin gold e.l eller bruk vanlig sukker

1/2 pk. tørrgjær, til søte deiger

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt. ekte vanilje sukker

5 dl lettmelk, lunken

2 ss honning

1 egg

80 gram romtemperert smør


Fyll:

Vaniljekrem


Slik gjør du

1. Ha gjær, lunken melk og honning i en bolle og bland godt. Bland alt det tørre i en stor bakebolle, bortsett fra smør. Og ha deretter i det våte.

2. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.

3. Kjør i ca. 5-10 minutter. Deigen kan virke litt hard, men den blir perfekt når smøret blandes i.

4. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.

5. Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.

6. Hev deigen i ca 1,5-2 timer på et lunt sted.

7. Ha bolledeigen utover bakebord og del i 2.

8. Form deigen sammen til en pølse og skjær opp passe stor boller som du legger på brett med bakepapir.

13. Ha et håndkle over bollene og etterhev i ca 45-60 minutter.

14. Bruk bunnen av et smalt glass e.l. og trykk lett ned i de bollene du ønsker vaniljekrem.

15. Pensle bollene med egg eller lettmelk. (perlesukker kan strøs på om ønskelig)

16. Stek i forvarmet ovn på varmluft. 210 grader i ca.15 minutter.


TIPS: Disse bollene kan du gjerne dekorere med melisglasur og om du er glad i kokos strøsel, så får du skoleboller.

Dersom bollene skal fryses, ville jeg droppet glasur og kokos og heller tatt på når de varmes opp igjen.


hveteboller med vaniljekrem

161 visninger

© 2018 by Trude Straume