• Matpåminutter

Havregrynsvafler


4 dager igjen til vaffeldagen og her kommer enda ei oppskrift på vafler til deg!

I denne oppskriften er mesteparten av melet erstattet med havregryn og gjør de dermed sunnere og en bedre metthetsfølelse.

De kan spises til frokost/lunsj/kveldsmat/kaffe mat så vel som dessert.

Disse vaflene ble servert med mager Kesam. som ble blandet med litt Blåbær syltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum.

Trenger ikke massevis av sukker i en vaffelrøre for at vaflene skal bli god!


Oppskrift


3 egg

4 ss sukringold

1 ts kardemomme

1 ts vaniljepulver /vaniljesukker /dråper av natreen e.l

1 stor ts bakepulver

2 ss smør eller kokosolje

5 dl havregryn

3 dl skummet kulturmelk

3 dl lettmelk

5 ss hvetemel eller sammalt hvetemel


Slik gjør du


Legg havregryn i bløt med melken i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser.

Tilsett egg og sukker.

Ha deretter i resten og bland godt.

La røren stå å svelle noen minutter før du begynner å steke.


Tips: Ha gjerne vafler med i matpakken til deg selv eller barna !






167 visninger

© 2018 by Trude Straume