- Matpåminutter
Havregrynsvafler

4 dager igjen til vaffeldagen og her kommer enda ei oppskrift på vafler til deg!
I denne oppskriften er mesteparten av melet erstattet med havregryn og gjør de dermed sunnere og en bedre metthetsfølelse.
De kan spises til frokost/lunsj/kveldsmat/kaffe mat så vel som dessert.
Disse vaflene ble servert med mager Kesam. som ble blandet med litt Blåbær syltetøy uten tilsatt sukker fra Lerum.
Trenger ikke massevis av sukker i en vaffelrøre for at vaflene skal bli god!
Oppskrift
3 egg
4 ss sukringold
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver /vaniljesukker /dråper av natreen e.l
1 stor ts bakepulver
2 ss smør eller kokosolje
5 dl havregryn
3 dl skummet kulturmelk
3 dl lettmelk
5 ss hvetemel eller sammalt hvetemel
Slik gjør du
Legg havregryn i bløt med melken i 10 minutter. Kjør glatt med stavmikser.
Tilsett egg og sukker.
Ha deretter i resten og bland godt.
La røren stå å svelle noen minutter før du begynner å steke.
Tips: Ha gjerne vafler med i matpakken til deg selv eller barna !
