Thai-inspirert kyllingsuppe

Oppskrift
Dagens versjon av denne Thaisuppen er med kylling. Men her kan du bruke samme base og tilsette fisk/skalldyr, eller annet kjøtt i stedet for kylling!
Oppskrift
- 400 g kyllingfilet
 - 1 løk
 - 1-2 cm fersk chili
 - 2 fedd hvitløk
 - 2 ss karripulver
 - 2 gulrøtter i terninger
 - 1 eple, skrelt
 - 1/2 dl eplecider eddik
 - 1 boks kokosmelk lett
 - 8 dl kylling buljong
 - 100 g eggnudler kokes i egen kjele separat
 - Maisenna utrørt i kaldt vann, om du ønsker tykkere konsistens
 - Salt og pepper
 
Slik gjør du
- Skjær kyllingfilet i tynne strimler og stek dem på middels varme i litt olje. Sett tilsiden når ferdig. Skrell, kutt og stek løk, hvitløk epler, gulerøtter i samme panne som kjøttet. Tilsett karri og eplecider eddik. Ha deretter i kraft og kokosmelk.
 - Kok opp og smak til med salt pepper og ha i kylling og la det småkoke i 10 minutter.
 - Kok nudler som anvist på pakken. Nudlene kan du ta direkte i suppen ved servering, eller ha den i skål ved siden av .
 
Kommentar: Server gjerne sammen med noe godt brød
Bruk gjerne oppi bambusskudd og vannkastanjer eller andre grønnsaker som brokkoli , paprika , sopp eller lignende.







