matpaaminutter logo

Endelig kan du forhåndsbestille den nye boken min 💙 Smart mat med airfryer

– mer enn en kokebok 💙 Bestill her

Hjem/Oppskrifter/Airfryer/Tortillapizza med bacon spinat blamuggost og karamellisert lok

Tortillapizza med bacon, spinat, blåmuggost og karamellisert løk

Default Alt Text

På vei til forfattersamling med Frisk forlag i høst, stoppet jeg på Sogneporten og spiste det som må være en av de beste italienske pizzaene jeg noen gang har smakt. Der fikk virkelig smaksløkene kjørt seg. Tynn bunn, kremet hvit saus, salt bacon, blåmuggost og masse smak – en sånn pizza du tenker på lenge etterpå. og som vi alle 4 skrøt av. Vi kjøpte flere varianter, men denne ble en snakkis i bilen på ferden videre mot Filefjellstuene- Valdres Da jeg kom hjem, klarte jeg ikke å slippe den. Jeg måtte bare prøve å gjenskape den på mitt eget kjøkken. Basen er en italiensk-inspirert hvit pizza med crème fraîche-saus, sprøstekt bacon, revet mozzarella, karamellisert løk, blåmuggost og spinat. Men én ting savnet jeg på originalen: litt krønsj! Derfor fikk min versjon en liten Trude-twist med ristede pinjekjerner og et dryss revet parmesan på toppen. Det gir både mer tekstur og enda dypere smak. Du kan velge om du vil lage en klassisk italiensk pizzabunn fra bunnen av – eller gjøre som jeg ofte gjør på travle dager: bruke ekstra tynne tortillalefser som lynrask “pizzabunn”. Resultatet? En skikkelig luksus-hvit pizza du lager på få minutter, men som smaker som en kveld på italiensk restaurant ( som vi følte vi satt på når vi spiste vår på Sogneporten i høst.) Som dere vet bruker vi daglig airfryer her hjemme. Pizza egner seg supert for airfryer, om det er med tortillabunn, pitabrød, hjemmelaget bunn eller tortilla som jeg brukte her. Det eneste du må være obs på er hastigheten på viften som ofte kan føre til at osten flyr av. Forvarm derfor airfryeren et par minutter- Legg pizzaen oppi og steng igjen, men uten at du starter den. LA osten få "sette" seg et lite minutt før du presser Start igjen.

Dette trenger du til 2 porsjoner

Bunn

  • 1 porsjon italiensk pizzadeig
    eller
  • 2–3 ekstra tynne tortillalefser (løvtynne , brukte jeg jeg denne gangen etter en anbefaling fra en butikksjef hos Extra)

Hvit saus

  • 2–3 ss crème fraîche
  • 1 ss philiadelphia lett
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller litt hviltøkspulver
  • Salt og pepper
  • Evt. litt sitronsaft eller revet sitronskall for friskhet (kan sløyfes)

karamellisert løk

  • 3 store gule løk
  • 1 ss smør
  • 1 ss olivenolje
  • 3 ss sukker
  • 4 ss balsamico
  • 1 ss worchestershiresaus
  • 1 klype flaksalt

Du kan justere ned mengde her til 1 løk. Jeg lager alltid ekstra sånn at jeg har i kjøleskapet. Karamellisert løk kan brukes til så mangt.

Topping

  • 100g bacon, i biter eller strimler
  • 100–150 g revet mozzarella
  • 40–50 g blåmuggost, smuldret
  • En god neve frisk spinat
  • 1–2 ss pinjekjerner
  • 2–3 ss revet parmesan

Slik gjør du:

  1. Forbered bacon, løk og spinat
  2. Bacon og spinat
    • Stek bacon sprøtt i stekepanne. Ha i spinaten mot slutten
      eller
    • Stek det i airfryer på ca. 180 °C i noen minutter til det er sprøstekt. Ha litt olje på spinaten og legg oppi sammen med baconet når det gjenstår 2-3 minutter.
  3. Karamellisert løk:
    • Kutt løken i skiver. Stek den i litt smør på middels varme til den blir myk og gyllen. Ha oppi de øvrige ingrendiensene
    • La den gjerne stå og kose seg i 10–15 minutter mens du rører innimellom.

2. Lag den hvite sausen

  1. Rør sammen crème fraîche, hvitløk, olivenolje, salt, pepper og eventuelt litt sitron. Smak til – sausen skal være kremet og godt krydret, siden den fordeles tynt utover.

Sett sammen pizzaen

  1. Kjevle ut pizzadeigen tynt, eller legg de løvtynne tortillalefsene klart på et bakepapir. Smør et tynt lag med den hvite sausen utover bunnen.
  2. Strø over revet mozzarella. Fordel karamellisert løk, spinat og sprøstekt bacon over. Smuldre over blåmuggost.Strø over pinjekjerner og litt revet parmesan på toppen.

Steketid I airfryer/ ovn
11. Forvarm airfryeren til 175-180°C.
12. Stek pizzaen i ca. 6-7 minutter. Juster etter hvilken pizzabunn du bruker. stekeovn👇🏼

Forvarm ovnen til 20. Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 8–10 minutter, til osten er smeltet og bunnen gyllen i kantene.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.