matpaaminutter logo
Hjem/Oppskrifter/Pizza/Tortillapizza med smorstekt sopp

Tortillapizza med smørstekt sopp

Tortillapizza med ost, rødløk og sopp, servert på et rustikt trefat.

Visste du at du kan lage hjemmelaget pizza inkludert dressing raskere enn en frossen pizza? Med denne enkle oppskriften får fersk pizza på under 20 minutter. Er du lynrask og har en airfryer, kan du klare det på 10 minutter! Jeg har valgt en høstlig pizza til dere i dag. Tenk at vi allerede er i november måned, men her på Askøy har vi fremdeles 8-10℃, så det føles som september. Det gjør meg absolutt ingenting at det ikke har blitt kaldere i luften enda. Burde kanskje ikke «si det høyt» her, for da biter det meg i baken hihi…. En fersk hjemmelaget pizza smaker best. Jeg er ingen motstander av frossen pizza. De få gangene i året vi har det, så bruker jeg å ha på ekstra grønnsaker og gjerne en salat ved siden av. Har en datter som først begynte å like grandiosa for 2 år siden. Hun hadde fått det hjemme hos en venninne og ba meg pent om å kjøpe det. Men vi er heldigvis begge 2 mest glad i hjemmelagde varianter! Er det en ting vi lager ukentlig, om det er lunsj eller middag, så er det en pizza variant som denne. Men noen ganger erstatter vi tortilla med lomper, pitabrød eller polarbrød. Har du Airfryer, tar det 7 minuttter å steke en tortillapizza, da i en kald airfryer. Skal du steke enda en etter, tar den kun 5 minutter. Skal du steke 3 eller 4, kan su like gjerne bruke stekeovnen. Der går det bare noen snaue minutter mer.

Dette trenger du til 4 tortillapizza ) medlum størrelse

  • 4 Medium store tortilla lefser
  • 400 g assortert sopp (brukte kantarell og sjampinjong
  • 2 ss smør

Topping

  • 150 g kremost ( bruk gjerne philadelhpia med trøffel, helt nydelig smak) Rema og Obs selger den.
  • 2 ss creme fraiche, lett
  • 300 g revet ost
  • 1 rødløk

Tyttebær dressing ( Lynraak o, enkel, og knallgod)

  • 4 ss creme fraiche, gjerne lett variant
  • 3 gode ss tyttebærsyltetøy
  • salt og pepper

Fortell meg gjerne hva du synes:)

Slik gjør du

  1. Rens og del sopp i skiver og stek den i godt smør til den har fått en fin farge. Vend litt på den innimellom. Tar ikke ikke mange minuttene.
  2. Bland sammen kremost og creme fraiche. Smør det utover tortillaene. Ha så på revet ost, dem smørstekte soppen og rødløk som du deler i halvmåner.
  3. Stek pizzaene i forvarmet stekeovn i 7-8 minutter på 200℃ eller i airfryer 7 minutter i kald, eller 5 minutter i allerede varm fryer. Pizzaene er ferdig når de har fått en fin og gyllen farge. PS, har du en airfryer som blåser veldig, forvarm den og sett nedi pizzaen og la den stå et lite minutt slik at osten får satt seg før du starter den opp igjen. Dette for å unngå at den blåser bort.
  4. Lag dressingen. Bland sammen alle ingrediensene i en skål og smak til. Ha dressingen ved siden av og la gjestene få ta på denne nydelige sausen selv. Velbekomme!

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.