matpaaminutter logo
Hjem/Oppskrifter/Airfryer/Biff med ostesaus laget i airfryer

Biff med ostesaus laget i airfryer

Picture of dish

Hvem liker ikke en deilig kremet saus til biffen?? Og som tar mindre enn 5 minutter å lage? Denne sausen her, er ikke bare lynrask å lage, den er også utrolig god. Vinn vinn!! Siden det er fredag og helg igjen (allerede) i morgen, så var det på sin plass å dele den med dere synes jeg. Er jo greit å få ingrediensene i hus, om dette skulle friste. Hvilken ost du bruker, kan du så klart velge selv. Jeg har 2 favoritter som jeg deler med dere her i dag. Sausen kan brukes til biff, kylling, pasta, kalkun, gratenger og mye mer.

Dette trenger du til 2 personer:

  • 2 valgfrie biffer, vi brukte entrecote 150-200 g pr stk.
  • salt &pepper
  • olje til steking
  • smør til steking

Ostesaus

  • 75 g Castello creamy Blue eller Castello hvit med Chili
  • 1,5-2 dl fløte eller kokosmelk
  • nykverna pepper etter smak
  • et par dråper sitron
  • Server gjerne sammen med grønnsaker og poteter.

Jeg stekte tomater og squash i skiver med litt olje, salt og pepper som tilbehør.

Disse stekte i jeg i airfryer, imens biff hvilte. Ca. 6 minutter på 200℃

For oppskrift til fløtegratinerte poteter, se

HER

Eller båtpoteter,

HER

Slik gjør du:

  1. La biffene ligge en stund ute i romtemperatur før du skal steke dem. Stek de i forvarmet panne med litt olje og smør. Krydre med salt og pepper. Stek på høy varme. 2-3 minutter pr side for medium stekt. I AIRFRYER- Krydre biffene, gni litt smør(kun for smakens skyld) og sett i airfryer på 200 og stek i 7-10 minutter. Her varierer steketid litt fra fryer til fryer så bruk tiden som et utgangspunkt! Uansett hvor/hvordan du stekte biffene, la de ligge å hvile et par minutter før du setter kniv og gaffel i de.
  2. I samme panne( ny panne om du stekte biffen i airfryer) som du stekte biffene, ha i osten og fløte. Sett varmen til middels og rør rundt med en visp i plast som tåler varme. Ha i pepper og smak til med sitron. La den småkoke. Står den for lenge, eller du føler den blir for tykk, spe på med litt mer fløte.

Velbekomme

Kommentar: For perfekt stekt biff, kan du bruke et steketermometer.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.