- Matpåminutter
TACO POTET | matpaaminutter

Snart helg og mange har planer om å lage TACO, inkludert oss!
Er du like glad i potet som vi er, da ville jeg definitivt testet ut denne Taco poteten.
Potetene kan bakes kvelden i forveien og varmes opp igjen når de skal brukes.
Uansett, denne TACO POTETEN er fylt med klassisk Tacofyll og det typiske tilbehøret som hører taco til, både i og ved siden av poteten.
Bakt potet er mettende, så du trenger ikke finne den største poteten for å bli mett kan du si.
Er du glad i gratinert ost, så fyller du den med tacofyll og har ost på toppen før du gir den noen minutter i ovnen/ Airfryer til osten er smeltet. For så ha rømme og salsa på til slutt!
TIPS: Har du gjester på besøk eller klubbkveld, kan du bake flere poteter i forveien.
Dele dem i to på tvers. Deretter lage en liten grop i hver og fylle med tacofyll, gratinere med ost og servere alle Taco båtpotetene på et større serveringsfat.

Oppskrift til 1 porsjon
1 stk. bakt potet 200-300 g
130-150 g karbonadedeig
1 ss taco krydder
0,5 dl vann
2 ss mikset paprika finhakket
1 ss rødløk finhakket
1 ss lett mozzarella revet
2 ss taco saus
1 ss lett rømme
tilbehør
Salat
tomater
rødløk
Tortilla chips
1/2 lime
1 ss mango eddik, valgfritt
1 ss grønn sitron olje, valgfritt
Slik gjør du
1. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie
2. Bak den i ovn på 225 grader i ca. 1 time / i Airfryer 200 grader i ca. 50 minutter
3.Stek karbonadedeig og ha over tacokrydder og vann.
4. Finhakk løk og paprika som du vender inn i kjøttet.
5. Lag en liten skål med salat og ha over lime, pluss eventuelt eddik og olje.
6. Skjær et kryss i den bakte poteten og knip den slik at den utvider seg.
7. Fyll den med tacofyll og ha over revet ost, rømme og salsa, eventuelt gratiner den i 5 minutter med osten på og ha rømme og salsa på etterpå.

Tips: Får du taco rester, test ut polarbrød med søtpotet med tacofyll på. Blir skikkelig digg taco pizza! Bruk søkefeltet for å finne polarbrødene.
