• Matpåminutter

TACO POTET | matpaaminutter


Snart helg og mange har planer om å lage TACO, inkludert oss!

Er du like glad i potet som vi er, da ville jeg definitivt testet ut denne Taco poteten.


Potetene kan bakes kvelden i forveien og varmes opp igjen når de skal brukes.

Uansett, denne TACO POTETEN er fylt med klassisk Tacofyll og det typiske tilbehøret som hører taco til, både i og ved siden av poteten.

Bakt potet er mettende, så du trenger ikke finne den største poteten for å bli mett kan du si.

Er du glad i gratinert ost, så fyller du den med tacofyll og har ost på toppen før du gir den noen minutter i ovnen/ Airfryer til osten er smeltet. For så ha rømme og salsa på til slutt!


TIPS: Har du gjester på besøk eller klubbkveld, kan du bake flere poteter i forveien.

Dele dem i to på tvers. Deretter lage en liten grop i hver og fylle med tacofyll, gratinere med ost og servere alle Taco båtpotetene på et større serveringsfat.


Oppskrift til 1 porsjon


1 stk. bakt potet 200-300 g

130-150 g karbonadedeig

1 ss taco krydder

0,5 dl vann

2 ss mikset paprika finhakket

1 ss rødløk finhakket

1 ss lett mozzarella revet

2 ss taco saus

1 ss lett rømme


tilbehør

Salat

tomater

rødløk

Tortilla chips

1/2 lime

1 ss mango eddik, valgfritt

1 ss grønn sitron olje, valgfritt


Slik gjør du

1. Pakk poteten inn i aluminiumsfolie

2. Bak den i ovn på 225 grader i ca. 1 time / i Airfryer 200 grader i ca. 50 minutter

3.Stek karbonadedeig og ha over tacokrydder og vann.

4. Finhakk løk og paprika som du vender inn i kjøttet.

5. Lag en liten skål med salat og ha over lime, pluss eventuelt eddik og olje.

6. Skjær et kryss i den bakte poteten og knip den slik at den utvider seg.

7. Fyll den med tacofyll og ha over revet ost, rømme og salsa, eventuelt gratiner den i 5 minutter med osten på og ha rømme og salsa på etterpå.



Tips: Får du taco rester, test ut polarbrød med søtpotet med tacofyll på. Blir skikkelig digg taco pizza! Bruk søkefeltet for å finne polarbrødene.



804 visninger

© 2018 by Trude Straume