• Matpåminutter

SOPPSUPPE med kantareller og sjampinjonger


Perfekt suppe på en kald vinterdag om det er lunsj , middag eller kveldsmat !

Masse god smak og med litt brød ved siden av metter den godt som middag.

Får du rester av suppen , kan du faktisk bruke den som saus til kylling /svin og faktisk til fisk :)



Oppskrift 4 personer

4 store sjampinjonger 4 håndfuller med kantareller 2 små hvitløk , kinesisk / eller 2 fedd 2 mellomstore løk 2 -3 ss smør til steking 3-4 ss konjakk 1 liter kyllingkraft( ferdig utblandet) 2 dl lett matfløte

Salt og pepper etter behov

4 ss revet timian

Slik gjør du

Riv kantarellene litt opp og stek de i litt av smøret .

Ha mesteparten over på et tørkepapir etter et par minutt , da de skal være topping på suppen. Ha i løk , hvitløk og champignoner sammen med kantarellerne du har igjen i panna , krydre med salt og pepper og la dette surre i 5 minutter. Ha i konjakk etterfulgt av kyllingkraft og fløte . La den småkoke i 5 minutter og smak til. (Trengte ikke tilsette NOEN smak ekstra her i dag) Ha kantareller og revet timian på toppen.


Tips

Ha gjerne over parmasan ved servering om du har det , gir en veldig god smak !

Bruk krutonger også , hvis du har.


Ps : Setter stor pris på tilbakemeldinger om det er her , på facebook , instagram eller privat !



123 visninger

© 2018 by Trude Straume