• Matpåminutter

Serranosurret Torsk| Matpaaminutter

Oppdatert: 1. jan. 2019



Denne retten er utrolig kjapp og ikke minst enkel å lage, spesielt i Airfryer, Ca. 30 minutter!

Har du ikke airfryer, så lager du den fint i en vanlig stekeovnen altså!


Som tilbehør valgte jeg rødvin saus, gulrot pure, syltet rødløk og dampet sukker erter.

Grønnsakene jeg har valgt , må gjerne byttes ut med brokkoli, spinat og evt løk om du liker det bedre. Viktigste er at det blir en fargerik tallerken med de grønnsakene du har i kjøleskapet ditt.


TIPS : best rekkefølge er å koke gulrøtter først og så sette på saus.

Mens potetene steker, gjør du ferdig saus.

Når du setter fisken i Airfryer, kjører du pureen glatt.


OPPSKRIFT til 3 pers


Rødvin saus

2 sjalottløk

1/2 kinesisk hvitløk

2 ss sukringold

ca 1 dl rødvin

2,5 dl oksekraft

1 ts maizena

salt og pepper


Slik gjør du

surr løk i litt olje og ha i sukrin.

La dette karamelliseres seg litt over et par minutter. Ha deretter i vin og kraft og kok opp.

jevnes med maisenna til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.


Gulrot pure

5 gulrot

1 ss smør

1 skvett fløte, lett ( ca 0.5 dl )


Slik gjør du

Kok gulrøtter møre og mos med blender og ha i resten av ingrediensene før du smaker til!


Torsk

3 porsjoner torsk

1 pk perlepoteter

1 ss pesto, oppskrift: https://www.matpaaminutter.no/matpaaminutter/basilikum-pesto

6 skiver Seranoskinke

salt og pepper


Slik gjør du


Ha salt og pepper på fisken og pakk de inn i skinken .

Ha pesto på potetene og bland potetene godt.

Ha potetene i Airfryer på 180 grader i ca 5 minutter.

Legg så fisken oppå og grill i ytterligere 10 minutter .


Vi er så heldige her på Askøy som har fersk fisk tilgjengelig hele året til en svært rimelig penge.

Ferskere fisk får du ikke ;)

Dersom du bor i Bergen området , finner du mere info her https://www.facebook.com/groups/1968945236661623/?ref=group_header

ELLER RING :41692047

432 visninger

© 2018 by Trude Straume