• Matpåminutter

Serranosurret Torsk| airfryer | matpaaminutter

Oppdatert: april 1



Hvem elsker vel ikke fersk fisk med deilig tilbehør?

Torsk surret i serranoskinke i seg selv gir vann i munn hos meg. Og når du i tillegg får deilige bakte småpoteter med sprøtt skal attåt, ja da er det som julaften her:-)


Retten er enkel og nokså kjapp å lage. Vi hadde vår ferdig på 30 minutter.

Vi laget fisken og potetene i Airfryer. Resten på komfyren.

Har du ikke airfryer, så lager du dette fint i en vanlig stekeovnen og altså!


Grønnsakene jeg har valgt , må gjerne byttes ut med brokkoli, spinat og evt. stekt løk om du liker det bedre. Viktigste er at det blir en fargerik tallerken med de grønnsakene du har i tilgjengelig.


TIPS:

Beste rekkefølge er å koke gulrøtter først, deretter sette på saus.

Mens potetene steker, gjør du ferdig sausen

Når du setter fisken i Airfryer, kjører du pureen glatt i blenderen eller med stavmikser. Husk å smake til.



OPPSKRIFT til 3 pers


Rødvin saus

2 sjalottløk

1/2 kinesisk hvitløk

2 ss sukringold eller brunt sukker

ca 1 dl rødvin

2,5 dl oksekraft

1 ts maizena

salt og pepper


Slik gjør du

Surr løk i litt olje og ha i sukrin/sukker

La dette karamelliseres seg litt over et par minutter. Ha deretter i vin og kraft og kok opp mens du stadig rører.

jevnes med maisenna til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.


Gulrot pure

5 gulrot

1 ss smør

1 skvett fløte, lett ( ca 0.5 dl )



Slik gjør du

Kok gulrøtter møre og mos med blender og ha i resten av ingrediensene før du smaker til!


Torsken

3 porsjoner torsk

6 skiver Serranoskinke

salt og pepper


Poteter

500 g småpoteter/ evt. perlepoteter, bakes med skallet på

1 ss pesto, link til pesto: https://www.matpaaminutter.no/matpaaminutter/basilikum-pesto


Slik gjør du


Ha salt og pepper på fisken og pakk de inn i skinken.

Ha pesto på potetene og bland potetene godt.

Ha potetene i Airfryer på 180 grader i ca. 5 minutter.

Legg så fisken oppå og grill i ytterligere 10 minutter.

Har du veldig store torskeloin/filet, ville jeg ha forhånds stekt fisken litt før du tar skinka rundt. Steketid vil være enda kortere om du har tynne fileter. Så her må du se det litt an.


Oppskrift fra 2018, oppdatert 2021

818 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle