• Matpåminutter

Hjemmelaget tomatsuppe | matpaaminutter

Oppdatert: 7. feb. 2019


Hjemmelaget tomatsuppe lages like raskt som en posesuppe, men smaken derimot.....Er som natt og dag !!

Har du først smakt hjemmelaget , lager du den garantert oftere i fremtiden.

Ofte blir tomatsuppe til en enkel lunsj . Har du derimot i fullkorn pasta ,kylling/kalkun pølser, egg og krutonger, har du en mettende suppe som uten problemer kan serveres som middag.



Oppskrift til 3-4 personer

1 stor gul løk

1 ss hvitløk pure / eller 1 fedd hvitløk

2 ss tomat pure

1 ss sukrin gold

1 boks (400g) hakket tomat

6 dl kylling kraft / eller grønnsak kraft

1 dl lett melk

1 dl lett matfløte

1 ss tørket timian

1knivspiss chili pulver

salt & pepper

Eventuelle rester av ferske tomater er supert å ha oppi


4 stk kylling & kalkun pølser

60 g pastaskruer , fullkorn

4 hardkokte egg

Krutonger, men ikke et must


Slik gjør du

Kok pasta som anvist på pakken .

Kok egg i 8-10 minutter .

Kutt løk i terninger og stek i litt olje.

Tilsett hvitløk ,tomat pure og sukrin

Ha så i kraft og hakkede tomater

Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og juster gjerne med mer sukrin og chili .

Kjør suppen glatt med en stavmikser.

Skjær pølser i skiver og ha i den ferdig kokte pastaen .

Egg og krutonger kan du servere i egne skåler .




Tips

Har du med suppen på termos i påsken og ikke vil ha i pasta og pølse, dropp det.

Ha eller med pannekaker og ha til suppen :)

Søk gjerne i søkefeltet for oppskrift på pannekaker !

Det er også en egen kategori som heter SUPPER om du trenger flere varianter å velge i .


142 visninger

© 2018 by Trude Straume