• Matpåminutter

Pastasalat med skinke | matpaaminutter

Oppdatert: april 1


Pastasalat med kylling og hvitløksdressing. En smakfull salat som passer like godt til lunsj som til middag!

Lettlaget salat du like gjerne kan lage i stor porsjon allerede første gang. Vi lager alltid en svær skål, da dette er en god favoritt å ha med i matboksen på skolen.

Nå som vi har VINTER WONDERLAND her på Askøy, har vi tilbragt ettermiddagene ute på isen og spist middag når vi har kommet inn igjen på kvelden i stedet. Da er det luksus å en skål med digg pastasalat ferdig i kjøleskapet. En perfekt lunsj å ta med seg på stranda også, når den tid kommer..

Nyt gjerne med godt brød ved siden av<3


PS: Vil du ha en mer KREMET konsistens, dobler du bare dressingen.

Og skinke kan byttes ut med kylling hvis du foretrekker det.


Da håper jeg det vil smake - Ha en fin onsdag alle sammen <3

Oppskrift på 1 stor skål, ca 4 porsjoner


300g pastaskruer

400 g kokt bogskinke

100 g sukker erter eller agurk

100 g paprika

1 liten boks maiskorn

100 g rødløk

1 ts salt

1 ts sort pepper

hakket persille

4 hardkokte egg


Dressing/saus

1 beger lettrømme

3 ss lett majones

1 rund hvitløk/ eller 1-2 fedd

1 liten ts sukker

1/3 ts salt

1/3 ts pepper

2 ss sitron


Slik gjør du


• Kok pasta som anvist på pakken og skyll den i kaldt vann. La den renne godt av seg. Ha alle grønnsakene i en bolle. Kutt og del de som du vil, det samme gjelder skinken.

• Kok eggene

Bland sammen ingrediensene som skal i dressingen.

• Ha skinken og grønnsakene over i bollen med pastaskruene. Ha i salt& pepper og bland godt sammen. Hell dressingen over og bland det godt sammen. Vend i litt hakket persille. Smak til med salt, pepper og sitronsaft!

• Ha salaten over i serveringskål og legg eggene på toppen.

Oppbevares tildekket i kjøleskap. Den tåler å stå i 2-3 dager.


Velbekommen<3


222 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle