• Matpåminutter

Lammekebab /seekh-kebap)


Grill sesongen er like om hjørnet og kanskje du har alt komt i gang ?

Her må det kjøpes ny grill i løpet av helgen og har enda ikke bestemt om det blir Weber eller Fccircus som skal bli med oss hjem.

Har du en modell du anbefaler, vil jeg gjerne høre fra deg!


Kebab er så utrolig godt og i tillegg veldig enkel å lage!

Her til lands er det nok mange som tenker på Rulle Kebab når det hører ordet Kebab.

Men Kebab betyr faktisk "grillet kjøtt". Finnes i utallige variasjoner og med ulike kjøtt typer.

Kommer nok til å dele flere Kebab retter med dere i tiden fremover.



Oppskrift til 2 personer


250-300 g lamme kjøttdeig

1 fedd hvitløk

1 liten gul løk

1 ts spisskummen

1/2 ts malt paprika

1 knivspiss chili pulver

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss tørket mynte eller litt hakket frisk mynte

1 egg

1 ts potetmel


Slik gjør du


Finhakk løk og hvitløk og bland godt i kjøttet.

Ha i resten av krydderne og ha i egget. Bland godt og ha potetmel.

Knips så kjøttet rundt grillspydene, som vist på bildet.

Så er det bare å hive de på grillen, eller i Airfryeren som vi brukte denne dagen.

I Airfryer på 190 grader i ca 12 minutter.

På grillen er det viktig å snu på det slik at de blir stekt jevnt :)


Tips : Du må gjerne ha kjøttet i Pitabrød e.l og ha salat inni, da gjerne med en Tzatziki dressing til e.l Oppskrift på Tzatsiki, søker du opp i hovedmenyen på Bloggen her!

Denne dagen her, valgte jeg å lage med salat, ris og Mais Tortilla, men her er det bare å bruke fantasien :)


Tilbehør : Kokt ris, mais Tortilla eller andre lefser


Blandet salat krydret med salt , pepper,granateple sirup (kan sløyfes) lime og mynte.

De to siste der kan du være veldig RAUS med:)

Ingrediensene som ble brukt var : Babyleaf miks, paprika, agurk, tomat, rødløk og feta ost.




170 visninger

© 2018 by Trude Straume