Chili Con Carne | matpaaminutter

Chili Con Carne er så godt, smaksrikt, lett å like, enkelt å lage og perfekt å lage til mange. Den egner seg godt å lages i forveien, da den smaker hakket bedre neste dag!

Du kan variere med tilbehøret som for eksempel: tortilla chips og rømme, kokt ris, pasta, tortilla lefser/ lomper, guacamole, brød osv.

Tilbehøret kan du variere etter smak og behag som eksempel: tortilla chips, rømme, kokt ris, pasta, tortilla lefser, sprøstekte lomper, Guacamole, hvitløkbrød osv.

Skulle du få rester av denne deilige, smaksrike gryta, så sper du den ut med litt vann og tilsetter litt kjøttkraft. Da får du en deilig suppe.

Ellers kan du bruke rester som pizzafyll, lage Quesadilla, fylle i lomper. Eller hva med å ha den i en liten stekepanne og klekke ett eller to egg over, sette i ovnen til egget er ferdig.

Da får du plutselig en deilig frokost panne:-)

Versjonen jeg deler i dag, er av den enkle versjonen. Tilberedt med karbonadedeig og heller ikke for mye krydret som originalen.

Kall den gjerne en barnevennlig versjon.

Men det betyr ikke at du trenger å spare på kruttet altså.. 🙂

PS: Innlegget ble publisert 17/1-2018. Oppdaterer bilder snart:)

Oppskrift til ca 4 personer

1 pk karbonadedeig

1 løk

1 Rød paprika

2 gulrøtter

3 fedd hvitløk

1 ss Cumin

1 ts paprikapulver

1 ts sukker ( evt. sukringold)

Chili etter eget ønske

2 boks hakkede tomater

1 ss tomatpure

1 boks kidney bønner

3 dl oksekraft

Smak til med salt& pepper, evt chili og kajenne pepper

BYGGRIS , eller annet tilbehør du måtte foretrekke best ( se tips lengre oppe)

SALAT : feldsalat, avocado, agurk, tomat, rødløk, feta ost, lime og litt grønn sitronolje.

Slik gjør du

Brun kjøtt sammen med løk, gulrot , paprika hvitløk og chili i en stor vid panne . Tilsett resten av krydderet, hakkede tomater og kraft. La det koke i minst 10 minutter. ( 30 min om du har tid…jo lengre jo bedre )Sil og skyll bønnene og tilsett disse i gryten. Småkok i ytterligere 5-10 min.

TIPS : Dersom du vil ha den litt HOT , har du i chili og en liten klype kajenne pepper.

Mørk sjokolade (70% ) er godt og gir en fin balanse i gryten.

Dersom du vil lage den litt mer spennende, Bruker du okse høyrygg i stedet for

karbonadedeig! Du må da selfølgelig beregne noe lengre koketid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+