• Matpåminutter

Hvit pizza med spekeskinke | matpaaminutter



Da var det endelig fredag igjen!

I dag får du oppskriften på denne herligheten her av en pizza!

Hvit pizza, det vil si vi har byttet ut den klassiske røde pizzasausen med hvit saus, det vil si creme fraiche lett.

Spekeskinke, blåmuggost, mozzarela og masse grønt gjør det til et skikkelig godt måltid.

Vi har fått et nytt tilbehør til vår airfryer, nemlig en pizza grillpanne. Den har vi nå fått testet ut hele 3 ganger og må si oss meget så fornøyd med resultatet.

Så oppskriften jeg deler er til 2 porsjonspizza.

Dersom du vil lage den i langpanne, dobler du denne oppskriften.

Less på med deilig salat når pizzaen er ferdig stekt, nam nam.


Ha en formidabel fin fredag og god helg<3

fredagspizza med spekeskinke

2 porsjonspizza


DEIG

250 g pizzamel

1/2 pose pizzagjær

2dl lunkent vann

1/4 ts sukker

1 ss olivenolje

1 liten klype salt


PIZZAFYLL


Spekeskinke, bruker i snitt 3 skinke skiver pr pers. Se hva du får plass til

4 ss creme fraiche

nykvernet pepper

10 miniplomme tomater

1 rødløk

1 håndfull basilikumblader

revet mozzarella, bruker omtrent 30 gram pr porsjonspizza

blåmuggost, bruker omtrent 25 gram pr porsjonspizza


SALAT

Ruccola salat

rødløk

tomater

1/2 lime

olivenolje

Evt. hvitløksdressing ved siden av


Slik gjør du


1. Rør ut gjær i lunkent vann, sammen med sukker og olje. Tilsett melet og ha deretter i salt. Elt deigen godt sammen for hånd. Bruk minst 5 minutter med den på bordplaten.

Sett den så til heving i 30 minutter.

2. Skjær opp alle grønnsakene og gjør klar salaten.

3. Bruk hendene og form deigen til 2 porsjonspizza. Legg bunnene på bakepapir.Smør et lag med creme fraiche utover pizzaene og ha på nykvernet pepper.

Spre løk, tomater og basilikum utover den hvite sausen. Ha så over ønsket mengde med begge ostene og avslutt med å legge på spekeskinke. Jeg bruker å kutte dem opp i strimler som jeg bretter en gang.

4. Stek i forvarmet steikeovn på 200 grader til den er gyllen brun skorpe.

I AIRFRYER: INGEN forvarming- 190 grader i 9 minutter.

La pizzaen (ene) stå et par strakser før du begynner å skjære.


PS: Til dere som har pizza grillpanne. Bruk bakepapir til hjemmelaget pizza. Det går helt fint uten, men 1 av gangene mine, ble den revet litt i midten pga elementet på tilbehøret.


Aifryet pizza







0 visninger

© 2018 by Trude Straume