• Matpåminutter

Fiskesuppe | matppaminutter

Oppdatert: april 4


Fiskesuppe smaker best med god fiskekraft og det har vi laget 2 ganger nå i jula. vI er så heldige at vi får tak i fersk fisk og det til superpris hos de lokale fiskerne her på øya . Rett før nyttår fikk vi tak i brosme, som jeg da frøs ned singelpakket etter filetering (skinn og benfri)

OPPSKRIFT 3 PERSONER

1 STOR sjalottløk 1 dl eplejuice 1 ss olje ,raps 6 dl fiskekraft / buljong 300 g poteter i terninger 100 g sellerirot i terninger 150 g minigulrøtter i lange skiver 1 kork 7% edikk (bruk korken på fl.) 3 dl Matfløte,lett 1 halv fennikel i tynne skive4 2 ss frisk persille 6 sukker erter 450 g Brosme , kuttet i passe stykker , torsk/sei/steinbit/breiflabb kan fint brukes i stedet 9 scampi

Jevning : 1,5 dl vann og 2 ss mel(ristes )


Slik gjør du :


Stek løk i litt olje og ha så i eplejuice og poteter . la dette småkoke i ca 5-7 minutter . Deretter har tar du selleri , gulrot og halvparten av av fennikelen oppi , samt fløte og edikk . Ha i jevning og kok opp. Skru ned og ha i fisk og scampi for så bare la det stå og trekke til fisk og scampi er ferdig.

Resten av Fennikel blander du med hakket persille, sukker erter , liten skvett olje og salt&pepper som du har som topping ved servering


SMAK TIL MED SALT PEPPER OG SAFTEN AV SITRON til ønsket smak

Fiskekraft ble kokt på skinn og bein fra Brosme, i tillegg til gulrot, løk, purre, sellerirot, gulrot, salt & pepper. dekk det med vann. La den koke opp og så trekke i 20 min. For deretter å sile og koke inn til halvparten.

114 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle