- Matpåminutter
Fiskeboller i curry med scampi og safran ris

Den enkle tradisjonelle retten Fiskeboller i hvit saus har blitt byttet ut med fiskeboller i curry med scampi!
Fiskeboller er vi jo godt kjent med, men den har lett for å gå i glemmeboken?
Uansett så er det et godt middagstips nå som vi går mot høst og kaldere tider.
Og fisk trenger de fleste av oss å spise mer av.
Så kjekt om du vil gi denne retten en sjanse:-)
Retten gir deg rom for å kvitte deg med rester av grønnsaker i kjøleskapet og skulle du ha noe fisk i fryseren du skulle ha brukt opp, ha gjerne den i også.
Retten tar ikke mange minuttene å lage og gjør derfor til en perfekt hverdagsmiddag!
Min datter på 5 år elsker all mat som inneholder ingefær, Chili og hvitløk så denne gikk rett hjem hos henne.
Hun spiste 2 fulle skåler og forhåpentlighvis vil andre barn også like denne vrien;-)
Dette trenger du til 3 porsjoner
150-200 g Ris
1 knivspiss safran (valgfritt) gjerne erstatt med gurkemeie:)
300-500 g fiskeboller i lake , gjerne de små i suppebolle form ( husk ta vare på kraften)
12-15 scampi
1/2 brokkoli
2 gulrøtter
Andre grønnsaker og fisk etc om du har liggende ( paprika, purre, selleri,løk osv)
Til curry saus
2-3 ss olje til steking
1 eple
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1/4 rød chili
1/2 ts syltet sitrongress ( kan droppes)
1 ss curry paste rød eller bruk 2 ss karri pulver
1 boks lett kokos melk
1/4 lime
kraften fra fiskebollene
1 ss maizena utrørt i 2-3 ss kaldt vann
salt & pepper ( 1 ts salt og 1/2 ts peppermix) etter behov
Hakkede urter, kan droppes
Slik gjør du
Kok ris som anvist på pakken sammen med safran/evt gurkemeie og litt salt.
Ha løk, chili, eple, ingefær og sitrongress i en hurtighakker ( eller hakk for hånd)
Ha litt olje i en godt varmet gryte og ha i blandingen.
Fres i et par minutter, mens du rører godt.
Ha i curry og bland godt. Tilsett så kraften fra fiskebollene og kokosmelk.
Jevn med maizena og kok opp.
Tilsett gjerne litt ekstra fiskekraft om du har i ekstra fisk/grønnsaker. Gjerne en fiskebuljong terning eller litt fond.
Ha i fiskeboller og scampi (uten skall)
La den stå på svak varme mens du venter på risen.
Smak til med lime, salt og pepper.
Damp grønnsakene i en kjele med litt vann i bunn og ha på lokk.
Mange fyller opp store panner med masse vann når de skal koke grønnsaker, det er ikke nødvendig.
Rist gjerne litt på dem innimellom (husk da å ha på grytevotter eller bruk kjøkken hånduk.
Når grønnsakene er ferdig, etter ca 5-6 minutte, sil av vannet og ha i gryten eller server ved siden av:)
Har du litt friske urter tilgjengelig så strø litt på toppen av gryten.
Koriander/oregano/persille passer veldig fint!
