• Matpåminutter

Fiskeboller i curry med scampi og safran ris


Den enkle tradisjonelle retten Fiskeboller i hvit saus har blitt byttet ut med fiskeboller i curry med scampi!

Fiskeboller er vi jo godt kjent med, men den har lett for å gå i glemmeboken?

Uansett så er det et godt middagstips nå som vi går mot høst og kaldere tider.

Og fisk trenger de fleste av oss å spise mer av.

Så kjekt om du vil gi denne retten en sjanse:-)


Retten gir deg rom for å kvitte deg med rester av grønnsaker i kjøleskapet og skulle du ha noe fisk i fryseren du skulle ha brukt opp, ha gjerne den i også.

Retten tar ikke mange minuttene å lage og gjør derfor til en perfekt hverdagsmiddag!

Min datter på 5 år elsker all mat som inneholder ingefær, Chili og hvitløk så denne gikk rett hjem hos henne.

Hun spiste 2 fulle skåler og forhåpentlighvis vil andre barn også like denne vrien;-)

Dette trenger du til 3 porsjoner


150-200 g Ris

1 knivspiss safran (valgfritt) gjerne erstatt med gurkemeie:)

300-500 g fiskeboller i lake , gjerne de små i suppebolle form ( husk ta vare på kraften)

12-15 scampi

1/2 brokkoli

2 gulrøtter

Andre grønnsaker og fisk etc om du har liggende ( paprika, purre, selleri,løk osv)


Til curry saus


2-3 ss olje til steking

1 eple

1/2 løk

1 fedd hvitløk

1 ss fersk ingefær

1/4 rød chili

1/2 ts syltet sitrongress ( kan droppes)

1 ss curry paste rød eller bruk 2 ss karri pulver

1 boks lett kokos melk

1/4 lime

kraften fra fiskebollene

1 ss maizena utrørt i 2-3 ss kaldt vann

salt & pepper ( 1 ts salt og 1/2 ts peppermix) etter behov

Hakkede urter, kan droppes


Slik gjør du


Kok ris som anvist på pakken sammen med safran/evt gurkemeie og litt salt.


Ha løk, chili, eple, ingefær og sitrongress i en hurtighakker ( eller hakk for hånd)

Ha litt olje i en godt varmet gryte og ha i blandingen.

Fres i et par minutter, mens du rører godt.

Ha i curry og bland godt. Tilsett så kraften fra fiskebollene og kokosmelk.

Jevn med maizena og kok opp.


Tilsett gjerne litt ekstra fiskekraft om du har i ekstra fisk/grønnsaker. Gjerne en fiskebuljong terning eller litt fond.


Ha i fiskeboller og scampi (uten skall)

La den stå på svak varme mens du venter på risen.

Smak til med lime, salt og pepper.


Damp grønnsakene i en kjele med litt vann i bunn og ha på lokk.

Mange fyller opp store panner med masse vann når de skal koke grønnsaker, det er ikke nødvendig.

Rist gjerne litt på dem innimellom (husk da å ha på grytevotter eller bruk kjøkken hånduk.

Når grønnsakene er ferdig, etter ca 5-6 minutte, sil av vannet og ha i gryten eller server ved siden av:)


Har du litt friske urter tilgjengelig så strø litt på toppen av gryten.

Koriander/oregano/persille passer veldig fint!




189 visninger

© 2018 by Trude Straume