Tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe lages like raskt som en posesuppe, men smaken derimot, er som natt og dag !! Har du først smakt hjemmelaget, lager du den garantert oftere i fremtiden. Ofte blir tomatsuppe til en enkel lunsj. Har du derimot i fullkorn pasta, kylling/kalkun pølser, egg og krutonger, har du en mettende suppe som uten problemer kan serveres som middag.
Oppskrift til 3-4 personer
- 1 stor gul løk
- 1 ss hvitløk pure / eller 1 fedd hvitløk
- 2 ss tomat pure
- 1 ss sukrin gold
- 1 boks (400g) hakket tomat
- 6 dl kylling kraft / eller grønnsak kraft
- 1 dl lett melk
- 1 dl lett matfløte
- 1 ss tørket timian
- 1knivspiss chili pulver
- salt & pepper
Garnityr
- Eventuelle rester av ferske tomater er supert å ha oppi
- 4 stk kylling & kalkun pølser
- 60 g pastaskruer fullkorn
- 4 hardkokte egg
- Krutonger, men ikke et must
Slik gjør du
Kok pasta som anvist på pakken. Kok egg i 8 minutter. Kutt løk i terninger og stek i litt olje. Tilsett hvitløk, tomat pure og sukrin Ha så i kraft og hakkede tomater Kok opp og la det småkoke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper og juster gjerne med mer sukrin og chili. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Skjær pølser i skiver og ha i den ferdig kokte pastaen. Egg og krutonger kan du servere i egne skåler og la gjestene forsyne seg selv.
Tips
Har du med suppen på termos og ikke vil ha i pasta og pølse, dropp det. Ha eller med pannekaker og ha til suppen. Se her for oppskrift på pannekaker!