Søtpotetsuppe

Mettende suppe og det på 20 minutter. Noe lengre tid med garnityret jeg har laget med akkurat i dag.

Velsmakende, sunn og lettlaget suppe som fort kan bli en favoritt i høst!
Bruk søtpotetsuppen som base og tilsett garnityr etter hva du har i skuffer og kjøleskap.
Mettende suppe og det på 20 minutter. Noe lengre tid med garnityret jeg har laget med akkurat i dag.
Som blant annet er kylling, spinat, og søtpotet snacks.
Det er svært mye godt du kan ha i denne suppa, se tipsene under for tips og inspirasjon.
Suppe på 5 minutter
Har du basen stående i kjøleskapet, så tryller du kjapt frem en deilig suppe på 5 minutter.
Selv om mini her i huset ikke er fullt så begeistret for søtpotet som meg, så elsker hun derimot søtpotetsuppe. Den er og blir en vinner.
Det hjelper å ha i nudler og kyllingfilet i skåla hennes.
Jeg gleder meg til å se og høre hva du syns om denne!
Gi oss gjerne en tilbakemelding hva du syns❤
For andre oppskrifter laget med søtpotet, ta en titt

Oppskriftsbase til ca. 3 personer ( se garnityr under oppskrift)
- 1 stor søtpotet (400g)
 - 2 stk gulrot
 - 1 ss olje til steking
 - 0,5 stk. rød chili, juster mengde for mindre eller mer spicy smak
 - 1 løk
 - 1 kinesisk (rund) hvitløk( eller 2-3 fedd)
 - 1 ss tomatpure
 - 1 terning hønsebuljong eller grønnsaks buljong utrørt i 5 dl vann
 - mikset pepper og salt
 - 1/2 lime
 - 1 ss honning
 - chiliflak til topping
 
Slik gjør du
- Skrell søtpotet og gulrøtter. Kutt i små terninger eller i tynne skiver.
 - Finhakk løk, chili og hvitløk og surr i panne på høy varme med olje i.
 - Putt oppi poteter og gulrot og rør godt om. Tilsett tomtapure.
 - Tilsett buljongen og la suppen småkoke til grønnsakene er ferdige.
 - Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper. Ha en halv lime og honning over suppa like før servering.
 
GARNITYR som passer å ha i suppen
- Karamelliserte søtpotetbiter (se oppskrift like under)
 - Cashewnøtter
 - Linser
 - kikerter
 - bønner
 - bladspinat
 - kyllingfilet
 - Nudler
 - wok miks
 - svinefilet
 - hvit fisk
 - scampi/blåskjell
 
Oppskrift på karamelliserte søtpotet snacks
- 1 stor søtpotet 450-500 gram
 - 1 ss olje
 - 1 ss chiliflak, evt. chili pulver
 - 1 ts hvitløkspulver
 - 1 ts Himalaya salt, eller vanlig salt
 - 1/2 ts mikset pepper
 - 1,5 ss (15gram) flytende honning
 
Slik gjør du
- . Skrell søtpoteten og kutt i passe store terninger (1x1 er fint) og ha i de over i en skål.
 - Fordel oljen på potene og bland godt. Bruk gjerne hendene. Ha så på krydder og vend inni honning til slutt.
 - Fordel potet terningene utover risten i din AIRFRYER eller utover en smurt form og sett i forvarmet stekeovn. Steketemperatur er 200℃ uansett hvor du steker dem.
 - Stek dem i 20-25 minutter. Rør rist gjerne litt på dem halvveis i steketiden.
 
Kommentar:
Disse er forresten knallgode og kan brukes som tilbehør til annen kjøtt og fisk, eller brukes som snacks!
søtpotetsuppe med kokosmelk
karamelliserte søtpoteter







