- Matpåminutter
Vegetar Lasagne

Kjøttfri Lasagne som har samme konsistens og smak som en klassisk Lasagne!
Hvilken ville du da gått for, om du fikk velge?
Du finner 2 andre Lasagne oppskrifter på bloggen min i tillegg til denne, men denne er da altså KJØTTFRI og da vegetarisk!
Ungene likte denne og ungdommen i nabohuset kjente ikke at den var uten kjøtt. Hun var sikker på at denne var med kjøttdeig:)
Meatfree middag en gang i blandt, eller kanskje du er an av dem som alt har innført en kjøttfri dag i uken alt?
Uansett, dette er en Nom Nom Lasagne og jeg håper virkelig at du har lyst å gi denne et forsøk:) Kanskje du klarer å få alle rundt bordet til å tro det er en helt vanlig lasagne....jeg vet det er endel som er skeptisk til vegetarmat. Noen mener at det ikke metter nok, eller smaker nok.

Oppskrift til ca 4 porsjoner
Du trenger:
2 ss olje til steking
165 gram sjampinjonger
2 løk
150 gram grønn squash
250 gram gulrøtter
2 vårløk
7-10 cherrytomater
1 boks (400gram) hakkede tomater
3 dl ferdigblandet grønnsaksbuljong
1,5 dl rødvin
1/2 ts tomatpulver ( fås kjøpt hos Oliviers&CO ) Evt. 1 ss tomatpure
1/2 ts urtesalt ( fås kjøpt hos Olivers&CO )
1 liten ts sukker
1/2 ts salt
8-10 friske basilikumsblader
1 ss tørket timian
8-10 pastaplater, kommer ann på størrelse du bruker på ildfast form
revet ost til toppen av formen til
Ostesaus
4 dl lettmelk
150 gram lett ost
30 gram Brie
1 ss Maizena utrørt i litt vann
salt& pepper
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 200 grader.
2. Ha alle grønnsakene i en hurtighakker, i flere omganger.
3. Fres grønnsakene deretter i en vid panne med litt olje.
4. Ha i tomatpulver/pure og rødvin.
5. Tilsett buljong og hakkede tomater.
6. Gi det et oppkok og smak til med krydderne.
7. Ha melk i en kjele og gi det et oppkok.
8. Ha i revet ost og brie. Rør godt og pass på så det ikke svir seg i bunn.
9. Jevn sausen med maizena og smak til med salt og pepper.
10. Legg så tomat& grønnsakssaus, pastaplater og ostesaus lagvis.
11. Avslutt med revet ost.
12. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 25minutter.
13. La den stå å hvile litt på benken før du serverer den
Server gjerne med Salat og brød/rundstykker ;-)
