Tacopai med tortillabunn | matpaaminutter

 

En veldig enkel, men knallgod TACOPAI, som du bare må teste!

Liker du taco? Liker du tortilla lefser? Liker du lammekjøtt?

Har du svart ja på de 3 spørsmålene, er det bare å få ingrediensene i hus før det blir helg

Paien holder seg godt i kjøleskapet noen dager og som mye annen restemat, er også denne nesten enda bedre dagen etter.

Den kan løftes fint ut av formen og deles opp i porsjoner når den er nedkjølt.

Passer utmerket som lunsj i matpakken, da denne også kan spises kald, gjerne sammen med en god salat.

Dersom du over all formodning ikke liker lammekjøtt, kan du bytte den ut med karbonadedeig. Men pass på å krydre litt ekstra da.

Min datter på 8 år syns dette var veldig godt, men var litt snurt fordi hun kunne skimte rødløken Rart med det. De sier at de ikke liker løk, men de spiser det når den ikke er synlig. Har dere det sånn hjemme også?

Håper du vil prøve denne, velbekommen❤❤

Dette trenger du

  • 400g kjøttdeig med lam eller lignende
  • 1 pose taco krydder
  • 1 tacopose vann eller 1,5 dl
  • 1 medium rødløk
  • 2 små fedd hvitløk
  • 2-3 ss grovhakket jalapenos
  • 2 ss maiskorn
  • 1 håndfull friske grovhakkede tomater
  • 2 gode ss kremost naturell
  • salt og kvernet pepper
  • 2-3 ss revet mozzarella eller annen ost
  • Revet ost- til toppen, brukte en mix av rød cheddar og mozzarella, men bruk den du vil.
  • Tortilla lefser- brukte 3 medium i min form. Du skal dekke bunn og kanter, så se an hvor mange du trenger.

PS: Tortillalefsene kan byttes ut med lomper, pensle de med litt olje for best resultat!

Sjekk min Reels-video hvordan jeg lager denne her:https://www.instagram.com/p/CNu92ySg4xY/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Slik gjør du

  1. Stek lammekjøtt deigen i en var stekepanne. Ha i hvitløk, løk, tomater og mais og bare la det surre. Når kjøttet er ferdig stekt, ha over krydderblandingen og vann. Bland godt sammen og vend i revet ost og kremost. La det småkoke noen minutter. SMAK TIL
  2. Kle en ildfast form med tortilla lefser slik at kantene og bunnen blir dekket. Spray/mør gjerne formen først med fett.
  3. Hell blandingen over lefsene og strø over ønsket mengde med ost.
  4. Sett i forvarmet ovn 175° og la steke til osten er gyllen, ca 15 minutter. I AIRFRYER 175° i 8-10 minutter. La den stå i hvile oen minutter før du serverer. 

Blir super takknemlig om du bruker mine #matpaaminutter og eller #airfryermat

Del gjerne oppskrifter du liker videre med andre❤

Skulle det være noe, ikke nøl med å ta kontakt!

Og med det så ønsker jeg deg en riktig god helg❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+