• Matpåminutter

Svinefilet med sjampinjongstuing |matpaaminutter


Soppstuing du har ferdig på 5 minutter sammen med indrefilet av svin, bakte hvitløkspoteter og grønnsaker. Her får du oppskrift på det hele!


Soppstuingen er utmerket tilbehør til mange middagsretter, både til hverdag og fest.

Som til pasta, biff, fisk, kylling, ris osv.

Denne varianten av soppstuing, er av den mer kallori vennlige typen, men kjør på med EKTE FLØTE og en dæsj rømme om du vil feite den opp litt:-D

Resten av måltidet ble AIRFRYET. Svinefilet og poteter i bunn og grønnsakene på grill risten.

For deg som ikke har airfryer, så kan du legge alt i en ildfast form i ovnen.


Oppskrift sjaminjongstuing til ca. 4 personer


300 g ferske sjampinjonger

1 ss hvitløksolje, eller bruk olivenolje og tilsett bittelitt hvitløk

3 dl lett matfløte

1 dl vann tilsatt en liten klype kyllingbuljong pulver

2 ss hvitvinseddik

1 ss maissena utrørt i bittelitt vann

1/2 ts salt

5-5 drag på pepperkvernen


PS: Du kan bruke Cognac i stedet for eddik om ønskelig. Gir en annerledes, men god smak. Greit veksle litt i blant.


Slik gjør du


1. Kutt soppen i skiver eller båter og ha i god og varm stekepanne med 1 ss hvitløksolje.

2. Fres soppen til den har fårr en fin og jevn farge.

3. Ha i vann med kylling buljongen og rør godt.

4. Tilsett eddik og fløte. Gi det et oppkok.

5. Ha i maisenna og smak til med salt og pepper mens den står og koker inn.


Helstekt ytrefilet av svin med bakte hvitløkspoteter og grønnsaker 4 personer


750 g ytrefilet av svin

1 rød paprika

1 grønn paprika

1 squash

800 gram perlepoteter, eller andre små poteter

2 ss oliven olje, til grønnsakene

2 ss hvitløksolje, til potetene

salt og pepper

Havsalt til potetene


Slik gjør du


1. Gni 1 spiseskje olje rundt svinefileten og ha på salt og pepper.

2. Kutt squash i skiver, ikke for tynne ca. 1,5 cm tykkelse. Del paprika i 2, ta bort stilk og frø.

3. Ha 2ss olje utover alle grønnsakene ( jeg tar olje i hendene og gnir det utover)

4. Ha hvitløksolje på potetene.

5. Legg svinefilet i bunnen av risten og potetene ved siden av.

6. Har du grill risten med 2 etasjer, sett den i og fordel grønnsakene utover.

Hvis ikke, legg litt folie oppå potetene og lag plass til grønnsakene.

7. Stekes på 200 grader i 25 minutter. ( husk at steketid kan variere fra Airfryer til

Airfryer)

8. Ha skinnet av paprikaene ( ha de oppi en plastpose noen minutter, så er det lettere å fjerne skinnet) og strø litt havsalt over potetene.



PS: Jeg liker disse grønnsakene nesten litt BRENT. Om du ikke vil ha dem sånn, så tar du de inni siste 10 minuttene av steketiden.

Har du ikke Airfryer, sett formen inni en forvarmet stekeovn på 200 grader i omtrent 30 minutter.




Tagg gjerne dine bilder med #matpaaminutter #airfryermat


469 visninger

© 2018 by Trude Straume