- Matpåminutter
Pastagryte med kylling og Chorizo |matpaaminutter

En fantastisk deilig kremet gryte med massevis av gode smaker!
Det er snart helg og det er da vi har tid til å lage skikkelig god mat. Koser oss gjerne litt ekstra og har mulighet til å nyte maten.
Denne pastagryten anbefaler jeg deg virkelig å teste ut. I tillegg til at den er knallgod, så er den kjapp å lage. Den er like god å sette på bordet en lørdagskveld i godt selskap som til en helt vanlig mandagsmiddag.

Oppskrift til 4 personer
Olje til steking
3-4 stk. kyllingbryst
200 g pasta penne/skruer
50 gram Chorizo pølse
Kylling krydder
0,5 ts hvitløkspulver
1 ss estragon
1 ts paprika
1,5 ts Himalayasalt
0.5 ts pepper
1 ts provencekrydder
Til saus
1 hvitløk eller 2 fedd
1 ss kyllingfond
1,5-2 dl vann
3 dl lett matfløte
1 ss smør
1,5 ss Cognac, kan sløyfes men det gir retten det lille ekstra!
20 g revet cheddar/parmesan
1-2 paprika
frisk persille
Slik gjør du
1. Kok pasta som anvist på pakken.
2. Ha alt av de tørre krydderne i en skål og bland de sammen. Deretter fordeler du krydderet utover kylling brystene. Stek kyllingfiletene til de er gjennomstekt i stekepanne. Surr pølsebitene sammen med kyllingen mot slutten.
3. Ta av kyllingen og ha i en spiseskje smør i samme stekepanne du stekte kylling og pølse i. Ha i finhakket hvitløk og la det surre noen sekunder. Ha på Cognac og tilsett matfløte, fond og vann.
4. La det få et oppkok. Ha i cheddar/parmesan, tilsett den kokte pastaen og del kyllingen opp i passe biter. Ha den i tilslutt, sammen med Chorizo og krydderurter.
SMAK TIL og gryten er klar for servering.
TIPS:
-Retten egner seg godt å varme opp igjen om du skulle få rester. Tilsett da litt melk for å tynne den noe ut.
- Hvitløksbrød eller focaccia er innmari godt til denne pastaretten om du vil gjøre litt ekstra utav det.
-Server gjerne som klubbmat. Den er nemlig lett lage i større porsjoner.
- Tilsett gjerne mer grønnsaker, ved å bruke rester eller noe du har liggende.
Spinat, brokkoli, edamamebønner, squash, tomater o.l passer utmerket å ha i denne gryten.
