• Matpåminutter

Pastagryte med kylling og Chorizo |matpaaminutter


En fantastisk deilig kremet gryte med massevis av gode smaker!

Det er snart helg og det er da vi har tid til å lage skikkelig god mat. Koser oss gjerne litt ekstra og har mulighet til å nyte maten.

Denne pastagryten anbefaler jeg deg virkelig å teste ut. I tillegg til at den er knallgod, så er den kjapp å lage. Den er like god å sette på bordet en lørdagskveld i godt selskap som til en helt vanlig mandagsmiddag.


Kyllingpasta med Chorizo

Oppskrift til 4 personer


Olje til steking

3-4 stk. kyllingbryst

200 g pasta penne/skruer

50 gram Chorizo pølse


Kylling krydder

0,5 ts hvitløkspulver

1 ss estragon

1 ts paprika

1,5 ts Himalayasalt

0.5 ts pepper

1 ts provencekrydder


Til saus

1 hvitløk eller 2 fedd

1 ss kyllingfond

1,5-2 dl vann

3 dl lett matfløte

1 ss smør

1,5 ss Cognac, kan sløyfes men det gir retten det lille ekstra!

20 g revet cheddar/parmesan

1-2 paprika

frisk persille


Slik gjør du


1. Kok pasta som anvist på pakken.

2. Ha alt av de tørre krydderne i en skål og bland de sammen. Deretter fordeler du krydderet utover kylling brystene. Stek kyllingfiletene til de er gjennomstekt i stekepanne. Surr pølsebitene sammen med kyllingen mot slutten.

3. Ta av kyllingen og ha i en spiseskje smør i samme stekepanne du stekte kylling og pølse i. Ha i finhakket hvitløk og la det surre noen sekunder. Ha på Cognac og tilsett matfløte, fond og vann.

4. La det få et oppkok. Ha i cheddar/parmesan, tilsett den kokte pastaen og del kyllingen opp i passe biter. Ha den i tilslutt, sammen med Chorizo og krydderurter.

SMAK TIL og gryten er klar for servering.


TIPS:

-Retten egner seg godt å varme opp igjen om du skulle få rester. Tilsett da litt melk for å tynne den noe ut.

- Hvitløksbrød eller focaccia er innmari godt til denne pastaretten om du vil gjøre litt ekstra utav det.

-Server gjerne som klubbmat. Den er nemlig lett lage i større porsjoner.

- Tilsett gjerne mer grønnsaker, ved å bruke rester eller noe du har liggende.

Spinat, brokkoli, edamamebønner, squash, tomater o.l passer utmerket å ha i denne gryten.


pastagryte med kylling og chorizo


1,161 visninger

© 2018 by Trude Straume