• Matpåminutter

Minipannekaker|frokost&dessert pannekaker


Frister det med Sukkerfrie Mini pannekaker til frokost, kvelds eller dessert?

Disse er utrolig søte og barna vil rett og slett elske dem!

For å få pannekakene lettest mulig på stekepanna, er det lurt å ha en liten flaske med liten tut, eventuelt en dressing flaske e.l

Får fort 10-12 pannekaker i en omgang.

Dersom du ønsker, ha i litt smør i panna like før du skal ha utav kakene. bland forsiktig og snu litt på kakene og legg over på rist eller rett på fatet.


Kan servere de naturell i en kopp/skål, ha litt flytende honning over, servere med is( se bildene lengre nede på siden). Ha på bær og Kesam, eller hva med ditt favoritt syltetøy på?

I helgene, topp de med Nutella og jordbær:)



Lykke til og del gjerne oppskrift med venner og kjente:)

På bildet ovenfor, er de lagt lagvis med en krem av mager cottage cheese blandet med litt Zero drops med bringebærsmak se link:https://www.fightit.no/products/bodylab-zero-drops-3x50ml // ikke sponset

Oppskrift

3 ss gresk yoghurt naturell

4 egg

2 ts bakepulver

40 g havregryn/mel (havregryn i en blender og lag ditt eget mel istedet for å kjøpe)

50 g sammalt spelt

70 g siktet spelt

2 ts bakepulver

1 ss smeltet smør eller olje

1,5 dl lettmelk eller skummet kulturmelk


Slik gjør du

Bland egg og yoghurt godt sammen og ha deretter i alt det tørre og spe med melken.

Kjør glatt med stav mikser eller blender.

Ha i smør og la den svelle et par minutter før du steker de.

Ha røren over på en liten flaske med tynn helle tut for best resultat.

Ikke snu pannekakene før du ser det kommer bobler.

Husk også at når de er snudd trenger de knapt steke på andre siden.

Jeg bruker å lage mine nokså tykke, men du lager den tykkelsen du selv foretrekker.





220 visninger

© 2018 by Trude Straume