• Matpåminutter

Mini-Babybel-Cheese | Airfryer | matpaaminutter


Er du fan av smeltet ost? Da er dette noe for deg!

Ikke bare er det smeltet ost. Men den smeltede osten er dekket med et sprøtt lag av Nachos chips med smaken av cheddar ost. Virkelig yum yum mat.


Server som snacks, til tapas, som tilbehør til grillmat, burger osv.

De er veldig enkel å lage og hvem som helst klarer å lage disse godbitene.

Personlig synes jeg resultatet blir aller best ved å klargjøre ostebitene med panering, for så fryse dem et par timer før de fryes. Så lag deg gjerne opp en liten ladning som du har i fryseren. Det tar nemlig knappe 9 minutter å frye de i dypfryst tilstand:)


Du kan sjekke ut videoen min over hvor cheesy og digg de faktisk blir her: https://www.instagram.com/p/CM-Vngyg39-/?utm_source=ig_web_copy_linkDette trenger du til 6-8 stk.:


6 mini Babybel oster

2 egg

2 ss hvetemel

kryddermix: 1 knivspiss salt,1 knivspiss hvitløk, 1 knivspiss chili, i knivspiss paprika

2-3 håndfuller nachos chips med cheddar/ evt. brødkrum/annen favoritt chips

cooking spray/eller olje på sprayflaske


Slik gjør du:


  1. Fjern plastikken fra osten. Klekk eggene og visp de sammen i en skål. Ha krydderne i eggeblandingen eller melet. Sett de 3 skålene ved siden av hverandre.

  2. Knus chipsen i en blender eller legg den i en pose og mos den med hendene eller et redskap. Jo mer du knuser den, desto finere konsistens.

  3. Dypp osten først i MEL- EGG- CHIPS / Deretter ! runde til i samme rekkefølge.

  4. Legg dem på et fat eller lignende og sett i fryseren i minst 1-2 timer.

  5. Legg litt aluminiumsfolie i på risten i din airfryer og legg de frosne ostebitene oppå. Spray bittelitt olje på hver bit, på begge sider.

  6. Sett fryeren på 175° og stek de i 9 minutter. ( Noen fryere er noe svakere enn andre. Så mulig noen må opp i 180-190°.

Server gjerne med en god Dip og eller salsa <3


PS: DU KAN bruke nøyaktig samme fremgangsmåte ved å bytte ut osten med eksempelvis Norvegia ost. Skjær da osten i passe tykke staver eller firkantede terninger.

De ble også knallgode. Laget dette flere ganger, men først i dag ble det fotografert, så derfor ikke bilder med andre i dag enn Babybel.


1,040 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle