• Matpåminutter

Lakriskarameller | matpaaminutter

Oppdatert: 20. des. 2018


Lakriskarameller hører med til julen, i hvert fall en sikker vinner blant de spiselige julegavene jeg lager årlig!

Disse er myke og deilige. Og kan oppbevares i romtemperatur uten at de "smelter".

Tar litt kortere tid å lage disse en fløtekaramellene jeg delte her om dagen.

Lakrisen trenger nemlig ikke full så høy temperatur som fløtekaramellene.


Er du en som er glad i LAKRIS, så må du bare få laget disse i løpet av helgen.

Mine " testere" JUBLET over disse og tror du vil gjøre det samme:-P

Har fremdeles et par godbiter til på lur, så hvis tiden strekker til kommer jeg så klart til å dele dem med dere<3

Lag dem med eller uten vanlig sukker, begge varianter er knallgod!

Husk å lese tips etter oppskriften!

Lykke til og del gjerne oppskriften videre:-)


julegodterier

Oppskrift til 50-60 karameller


5 dl kremfløte

230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse )

140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup

1/2 ts vaniljesukker/vaniljepulver

2 ss lakrisrot pulver ( kjøpes hos Helsekost/innvandrer butikker/ kitchn osv.

Evt. sort konditorfarge, for å få de helt svart


Slik gjør du

1. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende.

2. Kok opp og rør lett.

3. La det småkoke til blandingen når 120 grader. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens.

4. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen.

5. Sett kjølig i et par timer.

6. Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i minst 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.

7. Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan.

8. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.


Tips:

La karamellene gjerne ligge ute i romtemperatur, gjør ingenting. Men har du ingen planer om å spise samme dag, legg i kjøleskapet.

De er knallharde i det de er blitt nedkjølt. Men de får perfekt konsistens etter en stund ute:)


Lakriskarameller

#matpaaminutter #julegavetips #spiseligegaver #julegodterier


284 visninger

© 2018 by Trude Straume