- Matpåminutter
Lakriskarameller | matpaaminutter
Oppdatert: 18. des. 2020

Lakriskarameller hører med til julen, i hvert fall en sikker vinner blant de spiselige julegavene jeg lager årlig!
Disse er myke og deilige. Og kan oppbevares i romtemperatur uten at de "smelter".
Tar litt kortere tid å lage disse en fløtekaramellene jeg delte her om dagen.
Lakrisen trenger nemlig ikke full så høy temperatur som fløtekaramellene.
Er du en som er glad i LAKRIS, så må du bare få laget disse i løpet av helgen.
Mine " testere" JUBLET over disse og tror du vil gjøre det samme:-P
Har fremdeles et par godbiter til på lur, så hvis tiden strekker til kommer jeg så klart til å dele dem med dere<3
Lag dem med eller uten vanlig sukker, begge varianter er knallgod!
Husk å lese tips etter oppskriften!
Lykke til og del gjerne oppskriften videre:-)


Oppskrift til 50-60 karameller
5 dl kremfløte
200 g smør
230 gram sukker ( evt. Sukrin og Tagatesse )
140 gram glukose ( kan erstattes med sirup/fibersirup
1/2 ts vaniljesukker/vaniljepulver
2 ss lakrisrot pulver ( kjøpes hos Helsekost/innvandrer butikker/ kitchn osv.
Evt. sort konditorfarge, for å få de helt svart
Slik gjør du
1. Ha alt i en kjele med tykk bunn og rør sammen med en tresleiv eller lignende.
2. Kok opp og rør lett.
3. La det småkoke til blandingen når 120-123°. Her er det viktig å bruke et termometer for å oppnå perfekt konsistens.
4. Kle en langpanne med smurt bakepapir og hell i blandingen.
5. Sett kjølig i et par timer.
6. Ta ut fra kjøleskapet og la den stå i romtemperatur i minst 15-20 minutter før du begynner å skjære ut karameller i passe biter.
7. Oppbevar i kjøleskapet i en kakeboks med bakepapir mellom lagene eller pakk inn en og en i cellofan.
8. Som beskrevet i intro, så holder disse seg godt i romtemperatur, men skal de ikke spises samme dag, er det best å oppbevare litt kjølig.
Tips:
La karamellene gjerne ligge ute i romtemperatur, gjør ingenting. Men har du ingen planer om å spise samme dag, legg i kjøleskapet.
De er knallharde i det de er blitt nedkjølt. Men de får perfekt konsistens etter en stund ute:)

#matpaaminutter #julegavetips #spiseligegaver #julegodterier