• Matpåminutter

Kokos sjokolade med salt karamell | Bounty med salt karamell


God kveld!

Har lovet dere å dele litt søtt og annet snacks i dagene frem mot jul.

Som mange fikk med seg i går via sosiale medier, så laget jeg blant annet denne herligheten i går.

Den er forresten uten tilsatt sukker!


Har du spist BOUNTY sjokolade før? Dette er hjemmelaget Bounty, bare at den har smak av salt karamell og hakkede peanøtter og cashewnøtter på toppen.

Oppskriften er uten tilsatt sukker og disse er virkelig GODE.

Jeg bare elsker kombinasjonen av salt og søtt sammen.

Jeg har brukt Salted caramel fra merke Bodylab, som jeg bestilte fra nettbutikken Fightit.no ( NB ikke sponset )

Dette får du ikke kjøpt i en vanlig dagligvare forretning, dessverre.

Du kan kanskje prøve deg på noe lignende i butikken som Hapå, eller kanskje sjokoladepålegg med nøttesmak?

Glasset med salt karamell er sykt godt. Har tidligere delt oppskrift på skillingsboller med denne kremen før.


Disse kan du lage allerede nå, selv om du skal gi de bort i jula, eller nyte dem selv.

Julegodteri som er laget med kjærlighet smaker best.

Oppbevar i en kakeboks, mørkt og litt kjølig.

Var usikker på hva jeg skulle kalle dem, har du et godt navn til meg, tips meg gjerne<3


Håper du vil ta deg tid til å lage disse en kveld og del gjerne oppskriften videre med venner og kollegaer!

Ha en superfin kveld videre og takk for at du stakk innom her:-)


PS: Ny sjokolade / konfekt er like om hjørnet, så la det ikke gå for lang tid før du titter innom her igjen.


Oppskrift


1 boks kokosmelk lett ( husk å sette den kaldt noen timer før den skal brukes)

140 gram revet kokos, gjerne grov type

50 gram fibersirup

1/4 ts vaniljepulver eller lignende

3 ss kokosolje

3 ss salt karamell


150 gram sukkerfri sjokolade

2 ss kokosolje

hakkede nøtter, peanøtter/cashewnøtter


Slik gjør du


1. Ta ut kremen av kokosmelken, kun den som skal brukes.

2. Smelt fibersirup sammen med kokosolje i en liten panne.

3. Bland kokosmassen godt inn i kremen.

4. Ha så i sirup og kokosoljen i blandingen. Deretter salt karamell. Bland det godt.

Juster med mer kokosmasse om det skulle bli for flytende.

5. Form massen til kuler, eller flat pakk dem for å dele opp i ruter siden.

6. Legg dem på et fat, ikledd folie .Gni litt olje utover folie arket og sett sjokoladene i frysere en liten time eller 2. Gjerne over natten om det passer bedre.

7. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikro og ha i kokosolje.

8. Legg bitene på en gaffel og hell over sjokolade, slik at den blir tildekket.

9.Ha på hakkede nøtter så snart sjokoladetrekket er komt på.

10. La sjokoladen stivne før du tar første smaks test:-)



Håper du vi like dem!!




Bounty sjokolade med salt karamell




449 visninger

© 2018 by Trude Straume