• Matpåminutter

Egg og rekesalat | matpaaminutter


En skikkelig god og hjemmelaget egg og rekesalat, er laget med håndpillede reker.

Skallet fra rekene kan du koke digg kraft på og fryse ned om du ikke trenger den de første dagene. Kaste mat er unødvendig, selv om det bare er rekeskall:) Søk skalldyrsuppe i søkefeltet for en god suppe du kan bruke kraften i.

Reker i lake har jeg aldri likt noe særlig og derfor lager jeg heller min egen rekesalat fremfor å kjøpe.

Det er heller ikke tidkrevende å lage det, ei mange ingredienser som skal til for å få en skikkelig god egg og rekesalat.

Denne rekesalaten er av den litt mer sunne varianten, men om du vil bruke EKTE majones, så gjør du det altså!

Håper du har lyst å prøve den ut.

Den holder seg godt i kjøleskapet i en tett boks eller på glass med lokk på, i minst 5 dager om ikke lengre.



hjemmelaget egg og rekesalat


Oppskrift til ca 0,5 l

150 g håndpillede reker (veies u/ skall)

6 stk egg

2 ss hakket frisk persille

1 ss worshester saus 1 ss presset sitron

2 ss lett rømme

1,5 pk/pose Lett majones

salt & pepper


Slik gjør du

kok eggene mens du piller rekene.

Når eggene er avkjølt deles du i små biter

(tips: bruk egg deler og del i skiver på langs og deretter på tvers, så får du like biter) .

Bland egg, reker, persille og ha i sitron.

Bland i majones rømme og smak til med salt og pepper


0 visninger

© 2018 by Trude Straume