• Matpåminutter

Cookies med sjokolade | sjokoladekjeks

Oppdatert: 2. okt. 2019


Hjemmelagde kjeks med sjokoladebiter/ non stop ( chocolate chips cookies) tar ikke mange minuttene å snekre sammen. Og de fleste ingrediensene finnes i de fleste hjem til enhver tid.

Bruker å lage disse på øyemål, men denne gangen noterte jeg alt slik at jeg kunne dele med dere.

Jeg lovet mine instagram følgere å få denne ut før helgen ettersom hele 97% ville ha oppskriften!

Så med det vil jeg ønske deg en riktig så fin helg og lykke til med å lage disse herlige godbitene.<3

Husk å tagge oss #matpaaminutter


Chocolate chips cookies


Oppskrift Ca 30 stk.


250 g usaltet smør

180 g sukker

80 g brunt sukker

2 ts vanilje essens

2 egg

400 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts salt

2 ts maizena


Nonstop

smelt sjokolade biter e.l

Vi brukte 1 pose med hver


Slik gjør du


1. Alt må være romtemperert før du starter. Rør sukker og smør hvitt med håndmikser eller i kjøkkenmaskin.

2. Ha i egg og vanilje essens og bland godt. Ha resten av ingrediensene i en egen bolle og sikt inn i røren. Rør det hele sammen.

3. Bland i sjokolade biter/non stop/sjokoladechips osv. Del deigen i 2 om du ikke vil blande non stop og sjokolade i samme kjeks.

4. Form deigen til runde baller i passe størrelser. Her kan du velge størrelse, men det viktigste er at de er nokså lik i størrelsen på hvert brett du skal steke.

5. Dersom du ikke skal steke de med det samme, kan de oppbevares i kjøleskapet eller i fryseboksen. Ta de da ut å la de stå i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker de.

6. Stekes i forvarmet stekeovn på omtrent 160 grader i 15-20 minutter.

7. Alt etter tykkelse, så følg med etter 12-13 minutter. Selv om de kan virke veldig myke når du tar dem ut, vil de stivne til når de kjøles ned.

8. La de avkjøle seg lett på en rist før du setter i gang å spise.




kjeks med sjokoladebiter

265 visninger

© 2018 by Trude Straume