- Matpåminutter
Airfryer snacks | matpaaminutter

Jeg har skrevet AIRFRYER SNACKS som overskrift, men du lager all snacksen helt enkelt i en vanlig stekeovn også. 'Litt sunnere "salt-snacks" som kan passe som alternativ til vanlig potetgull nå som vi er på god vei inn i påskemodus.
Jeg deler opptil flere varianter her i dag, så blad deg nedover og sjekk dem ut!!
Jeg bruker programmet for Pai/gratinering når jeg Airfryer chips. Det kan også være lurt å stenge av maskinen før du åpner skuffen.
Så vil jeg ønske alle dere fantastiske lesere/ følgere en skikkelig fin PÅSKE.
Om du er til fjells eller på byferie, så håper jeg at du får kost deg masse.
Her blir det beising/maling og selvsagt turer i fjellet. Det har meldt strålende vær hele påsken så vi skal være mesteparten av tiden utendørs <3
// REKLAME Minner om at vi har en lukket Facebook gruppe på Facebook: Enklere og sunnere matlaging med Airfryer.
Der vil du finne link og rabattkode på Airfryer.
Vi har en unik rabatt som gir deg best pris på markedet på noen av modellene.

Oppskrift sprø KIKERTER
1 pakke kikerter a 380 gram
1 ss Hvitløksolje
1 ss Gyros krydder
1 liten klype salt
Slik gjør du
Sil bort laken fra kikert og tørk dem så vidt ed litt kjøkkenpapir/klede.
Ha de over i en liten boks eller pose. Ha i olje og krydder før du rister/blander alt godt.
Sett airfryer på 200 grader og legg i kikerter
Stekes i omtrent 10 minutter.
I stekeovn, 200 grader og ca 15 minutter i forvarmet ovn.

LOMPE CHIPS
1 pk Speltlomper / potetlomper
2 ss hvitløksolje
2 ss valgfritt krydder jeg brukte Urte og hvitløk krydder i en og Italiensk kryddermiks på den andre.
Du finner flere alternativer her :https://www.matpaaminutter.no/matpaaminutter/krydderblandinger-matpaaminutter
Slik gjør du
Ta et pizzahjul og snitt lompene som en pizza, i trekanter.
Ha litt olje i hendene og vend lompene i med hendene og fordel dem utover et brett med bakepapir og strø over krydder. Olje fordi at krydderet skal feste seg.
Eller du kan ha lompene over i en plastikk pose, spraye litt olje og tilsette krydder.
Rist så posen slik at krydder blir godt fordelt.
Stek på 180-200 grader i 5-10 min i stekeovn.
I Airfryer, stek i 3-5 min, rist litt på beholder og stek i 3 min til.

SØTPOTET FRIES
1 stk. søtpotet
1 ss olivenolje
1 ss urte& hvitløk krydder som består av:
2 ss Provance krydder
3 ss persille
4 ss hvitløkspulver
1/2 ts pepper
1/2 ts salt
PS : sjekk gjerne ut andre kryddermiks varianter ved å skrive krydderblandinger i søkefeltet.
Slik gjør du
Bruk en Spiralizer/ gefu / spirelli for å lage spagetti strimler av søtpoteten eller bruk en mandolin og kutt i løvtynne skiver.
Ha i en bolle og ha i olje som du blander og fordeler godt over flak/strimlene.
Ha over krydder og ha i Airfryer på 190 grader i 9 minutter.
Her steker nok de ulike modellene litt ulikt og noen trenger at du vender på de under stekeprosessen. Så prøv deg frem her.
Lag de gjerne i ovn, ved å da fordele utover et brett dekket med bakepapir og stek til de er gyllenbrun og sprø. 200 grader i 10-15 minutter.

RØDBETE CHIPS
1 rødbete
1 ss hvitløksolje
1 ss tørket gressløk
1/4 ts salt
Slik gjør du
Skrell og kutt opp rødbeten på en mandolin i skiver eller strimler.
Vend i olje og ha på krydder. Bland godt.
Ha i Airfryer på 190 grader i ca. 7-9 minutter.
Her varierer steketid fra de ulike modellene, så prøv deg frem.
PS: Disse kommer du GARANTERT til å lage flere ganger!

GRØNNKÅL CHIPS
1/2 pose grønnkål
1-2 ss olivenolje
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper
Slik gjør du
Ha grønnkål i Airfryer eller utover et bakebrett.
Ha på olje og bland godt med hendene slik at alt blir jevnt fordelt.
Strø over krydder.
Stekes på 190 grader i 5-7 minutter, i ovn noe lengre tid.
PS: I Airfryer, husk å steng av maskin før du åpner skuffen. Har en hyggelig leser som hadde fått grønnkål utover hele kjøkkenet etter å ha åpnet mens det blåste som verst:-)

