Gresk potetsalat

Vel overstått 17. mai dere! Håper du hadde en kjempefin dag. Her ble det veeeeldig rolig, ettersom Angelica feiret på skolen og jeg slappet av hjemme. Vi dro til gode naboer og grillet på ettermiddagen og koste oss til langt på kveld. Helt greit å slippe kaoset! Det finnes få ting som sier sommer mer enn en kald, frisk potetsalat – og når du tilfører sprøstekte poteter og smuldret feta, blir det en reise rett til den greske kysten. Her får du både myke og sprø teksturer, rike smaker og en balanse av syre, salt og urter som løfter hele retten. Enten du skal grille lam, servere kylling eller bare nyte et lett vegetarisk måltid, passer denne salaten like godt som tilbehør som på et koldtbord. Den er enkel å lage, kan forberedes i forkant og holder seg fint i kjøleskapet i flere dager – ideelt for både hverdagsmiddager og sommerens alt-for-lange grillfester. Jeg laget disse i airfryer, men skal du lage til mange, så benytter du stekeovnen. Stek da potetene på 225℃ i ca. 20 minutter.
Dette trenger du til 4 porsjoner
(ca. 20 minutter om du har ferdigkokte poteter)
- 400 g kokte småpoteter
- 3 ss olivenolje
- salt, pepper, løkpulver og hvitløkspulver
Dressing
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 agurk
- 1 ss salt
- 3 fedd hvitløk
- sitronsaft
- nykvernet pepper
- friske urter, gjerne timian og persille '
- 2 ss olivenolje
Salaten
- 200 g tomater
- 1 rødløk
- 1 liten blokk feta

Slik gjør du
- Smør undersiden av et glass med litt olje. Bruk dette til å trykke de kokte potetene litt flate. knuse dem lett, men uten at de går helt fra hverandre.
- Spray eller pensle bittelitt olje på potetene og krydre med salt, pepper, hvitløk og løkpulver.
- Legg potetene forsiktig nedi airfryeren
- og stek dem på 200℃ i ca. 15 minutter, eller til de er godt stekte og krispy.
- Lag dressingen: Bruk et rivgjern, den groveste siden til å raspe agurken. Legg den i en skål og strø over salt. ( La det stå i 5-10 minutter. Bland yogurt med finhakket hvitløk, sitronsaft, nykvernet pepper.
- Ha agurken i et kjøkkenhåndkle og press ut alt vannet. Ha agurken oppi dressingen og smak til. Ringle over litt god olivenolje
- La de ferdigstekte potetene kjøle seg ned og vend dem inn i den greske dressingen sammen med kutta tomater, rødløk og feta! Server gjerne ved siden av deilig grillmat, en grønn salat eller lignende. Velbekomme
🌸Hadde så lyst å pynte denne potetsalaten med spiselige blomster, men dessverre hadde butikken fått alle ødelagt🌸Men pynt den gjerne du, hvis du skal ha gjester og eller lage koldtbord og lignende.