matpaaminutter logo
Hjem/Oppskrifter/Fiskemiddag/Skrei i airfryer med pancetta og pak choy

Skrei i airfryer med pancetta og pak choy

Picture of dish

Skrei sesongen er i gang, endelig! I dag deler jeg en veldig enkel, men smakfull skrei middag med dere som jeg laget i airfryeren. Dette ble et realt festmåltid og det på under 30 minutter! Skreien er ikke bare god på smak, den er så saftig og samtidig som den er spenstig og fløyelsmyk på samme tid. Den er ferdig tilberedt så fort den flaker seg og er ikke så god om den blir overstekt. Som tilbehør til den nydelige skreien ble det pancetta, deilig pak choy med chili flak og hjemmelaget potetstappe. Du tenker sikkert at fisken smaker best stekt i panne med godt smør?

FETT eller ikke

Da vil jeg først og fremst si at det er IKKE forbud å bruke verken smør eller olje i en airfryer.

Det er mange som sier at det overhodet ikke skal brukes olje i airfryer, men der tar de feil altså.

Først og fremst så vil jeg få frem at du redusere bruken av olje og fett med 90% ved å bruke airfryeren fremfor frityr og til dels en god del fremfor å bruke stekepanne også. Noen ganger krever maten at vi har på bittelitt fett. Som når du steker poteter i en airfryer. Uten olje, vil ikke krydder feste seg. og uten krydder er maten smakløs. I tillegg vil du få en veldig sprø og tørrstekt potet.

Det samme gjelder kyllingfilet uten skinn. For å unngå en hard hinne på filetens utside, er det helt okay og ha et tynt lag med olje på.

Fisk som laks og ørret filet er svært fettrike og trenger i grunn ikke noe fett ekstra når den stekes.

Skrei middag for 3 personer

( 30 minutter)

Potetstappe

  • 650 g poteter
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
  • 1/2 dl lett matfløte

Skrei

  • 750 g skrei, benfri ( har du tid kan du ha på godt med havsalt og sette den til side i 10 minutter, for så skylle bort saltet
  • salt og pepper
  • 3 ts smør
  • 120 g pancetta, eller bacon terninger

Pak choy

  • 2 pak choy
  • 1 ss olivenolje
  • salt og chiliflak

Kommentar: Du må gjerne bruke hjertesalat i stedet om ønskelig. Del den da i 4 og bruk samme fremgangsmåte.

Skrei med pancetta i AirfryerTrude lasagneform
Pak choy med chili flak
AirfryerTrude etasjerist

Slik gjør du

  1. Ha godt med salt på fisken og sett den til side i 10 minutter, dersom du har tid. Skyll den etterpå i kaldt vann og tørk den med kjøkkenpapir. Skrell og kutt potetene i små terninger og kok dem til de er helt møre.
  2. Ha litt salt og kvernet pepper på fisken. Ha pancetta eller bacon terninger i bunnen av formen og legg fiskestykkene i midten. Ha på en klatt smør på hvert fiskestykke og stek dette på 190℃ i 15 minutter.
  3. Del pak coy i 2 og spray på litt olivenolje. Krydre den med salt og chiliflak. Legg de på en etasjerist om du har det og plasser risten oppå fisken de siste 7 minuttene. Dersom du ikke har en rist. Kan du steke de etter at fisken er ferdig. Du kan holde fisken og pancetta varm ved å dekke formen med aluminiumsfoilie.
  4. Hell vannet av potetene og mos dem godt. Ha i kaldt smør og spe på med fløte. Smak til med salt og pepper.

Dette er den første av flere oppskrifter med skrei som kommer de nærmeste dagene. Allerede i morgen kommer det en til, så følg med og del gjerne oppskriftene mine videre med venner og kjente❤️

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.