• Matpåminutter

Verdens beste FOCACCIA

Oppdatert: 13. juni 2019


Foccacia er et Italiensk brød, Saftig inni og med deilig og sprø skorpe.

Fullstappet med gode smaker og passer utmerket som tilbehør til grillmat, pasta, suppe, Tapas, salat eller som sandwich med pålegg!

Tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker Foccacia:-)


Skal du grille i helgen, og eller du har lyst på godt brød, lag dette!

Ha gjerne pesto, Aioli og Tapenade og en god olivenolje til å dyppe skivene i.

Smaker himmelsk!!!




Skikkelig gode Tapenader får du på Oliveiers&Co. Her i Bergen selger de hjemmelaget Aioli med og uten Chilli. VIRKELIG en smaksopplevelse og anbefaler deg å stikke innom de og få smaketest.

Tapenadene finnes i mange smaker og de kan også nytes sammen med ost&kjeks eller du kan ha den i pasta som en god smaks forsterker;-)


Dersom du ønsker en sunnere og grovere variant, søk på Foccacia i søkefeltet så finner du. Ha en riktig så fin kveld videre !




Oppskrift Foccacia

450 g hvetemel

1 ss sukker

1/2 pk tørrgjær

1 ts urtesalt (eller vanlig salt)

1 ss sukker

2-3 ss Basilikum Pesto ( se oppskrift under )

2 ss revet Parmesan

2 ss tørket timian, frisk om du har

1 dl olivenolje

3 dl lunkent vann

Oppå brødet : olivenolje 4-5 ss , 1 ss havsalt og ønsket 1 ss timian


Tips: om du skal lage i stor langpanne kan du doble oppskriften!


Nystekt Foccacia med Tapenade, Aioli og Pesto = HIMMELSK OG LITT TIL

Slik gjør du

Forvarm ovn til 220 grader og husk å smør formen godt med olje i bunn og langs kantene!

Bland alt det tørre og ha i det lunkne vannet og bland godt sammen.

Sett til heving i ca 40 minutter og slå deretter ned deigen og hev i ytterligere 40 minutter.

Ha så brødet over i langpanne/ildfast form og trykk deigen god utover og press den ned med fingertuppene. Ha gjerne olje på hendene når du gjør dette.

ha over olje over brødet og strø over krydder.

Stek i midterste del av ovn på 220 grader i ca 25 minutter.

La brødet hvile på rist i minst 15 minutter før du skjærer i det.

Se oppskrift på Pesto under neste bilde!

Foccacia sammen med grillmatet kjøtt og godt tilbehør

OPPSKRIFT Basilikum Pesto


1-2 potter basilikum, heller mer enn mindre

1 kinesisk hvitløk

3 ss pinje kjerner , ristes litt på stekepanne uten fett

60 g revet parmesan

saften av sitron , tilsvarende 1 ts

2 dl raps olje


Slik gjør du

Rist pinje kjerner lett i en tørr stekepanne til de blir gyllen. Ha så alt i en blender og smak til med salt og pepper.



697 visninger

© 2018 by Trude Straume