• Matpåminutter

Verdens beste FOCCACIA| matpaaminutter |airfryer

Oppdatert: april 5


Foccacia er et Italiensk brød, Saftig inni og med deilig og sprø skorpe.

Fullstappet med gode smaker og passer utmerket som tilbehør til grillmat, pasta, suppe, Tapas, salat eller som sandwich med pålegg!

Tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker Foccacia:-)


Skal du grille i helgen, og eller du har lyst på godt brød, lag dette!

Ha gjerne pesto, Aioli og Tapenade og en god olivenolje til å dyppe skivene i.

Smaker himmelsk!!!



Dersom du ønsker en sunnere og grovere variant, søk på Foccacia i søkefeltet, eller trykk på # nederst for å finne. Ha en riktig så fin kveld videre 😊




Oppskrift Foccacia, tilsvarer 1/2 langpanne


450 g hvetemel

1 ss sukker

1/2 pk tørrgjær

1 ts urtesalt (eller vanlig salt)

1 ss sukker

2-3 ss Basilikum Pesto ( se oppskrift under )

2 ss revet Parmesan ( til å strø i bunnen ved steking, eller på toppen du velger)

2 ss tørket timian, frisk om du har

1 dl olivenolje

3 dl lunkent vann

Oppå brødet : olivenolje 4-5 ss , 1 ss havsalt og ønsket 1 ss timian


Tips: om du skal lage i stor langpanne kan du doble oppskriften!

Til AIrfryer, del oppskrift i 2 eller stek to brød!



Nystekt Foccacia med Tapenade, Aioli og Pesto = HIMMELSK OG LITT TIL

Slik gjør du




1. Bland alt det tørre og ha i det lunkne vannet og bland godt sammen.

Sett til heving i ca 40 minutter og slå deretter ned deigen og hev i ytterligere 40 minutter.

2. Ha så brødet over i smurt langpanne/ildfast form og trykk deigen god utover og press den ned med fingertuppene. Ha gjerne olje på hendene når du gjør dette.

ha over olje over brødet og strø over krydder.

Forvarm ovn til 220 grader og husk å smør formen godt med olje i bunn og langs kantene, stek i midterste del av ovn på 220 grader i ca 25 minutter.

AIrfryer trenger ikke forvarmes. Stek brødet på 180 grader i ca. 20 min. Høyde/størrelse avgjør når det er ferdig.



HUSK å la brødet hvile på rist i minst 15 minutter før du skjærer i det.

Se oppskrift på Pesto under neste bilde!

Foccacia sammen med grillmatet kjøtt og godt tilbehør

OPPSKRIFT Basilikum Pesto


1-2 potter basilikum, heller mer enn mindre

1 kinesisk hvitløk

3 ss pinje kjerner , ristes litt på stekepanne uten fett

60 g revet parmesan

saften av sitron , tilsvarende 1 ts

2 dl raps olje


Slik gjør du

Rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne til de blir gyllen. Ha så alt i en blender og smak til med salt og pepper.



815 visninger0 kommentarer

© 2018 by Trude Straume