• Matpåminutter

Troika sjokolade | hjemmelaget og litt sunnere versjon enn klassikeren


Skal du lage noe av julesnopet selv? Da bør du ta en kikk på denne oppskriften.

Den krever bare bittelitt tålmodighet:-D



Hjemmelaget Troika sjokolade, på litt sunnere vis, men ikke helt sukkerfri versjon.

Det er bare jul en gang i året og da skal en få kose seg, men trenger ikke smør på flesk hvis du skjønner.

Har erstattet marsipan med marsipan søtet på stevia og sukrin. Gele, erstattet med hjemmelaget gele av sukkerfri funlight saft og gelatin.

Har BEVART Bløt nougat, som jeg syns gjør hele sjokolade, i hvert fall nesten.

Du kan seff bytten den ut med eks. Melkesjokolade smøreost Philadelphia eller lett Philadelhia tilsatt litt kakao pulver for en sukkerfri versjon.

Sjokolade, har jeg brukt 70% sjokolade, men også denne kan byttes ut med sukkerfri melkesjokolade eller lignende.


Bruker å lage Troika hver jul og Påske og de som lastet ned påskehefte tidligere i år, har allerede fått oppskriften. Men det er først nå den publiseres her.


Har flere GODISER på lur, som jeg skal dele med dere nå frem mot jul!

Julegodt som du lager selv, er superfin julegave til de som har det meste:-)


Ønsker deg en fortsatt fin kveld videre!

Del gjerne oppskriften videre til dine venner!



Oppskrift rekker til en form på 30x15, omtrent 50 biter sjokolade


2 pakker sukrin marsipan

4 dl Funlight saft med bringebærsmak

2 dl vann

8 plater gelatin

2 pakker bløt nougat

200 gram 70% kokesjokolade/ eller sukkerfri sjokolade


Slik gjør du


1. Legg bakepapir i bunnen og litt opp på siden i en form med litt høye kanter.

2. Trykk marsipanen lett utover, slik at du får et jevnt og passe tynt lag med marsipan i bunn.

2. Smelt nougat over vannbad eller i mikro. Smør den utover marsipanen og sett den kjølig til sjokoladen har stivnet.

3. Lag gele ved å legge gelatin i kaldt vann i minst 5 minutter. I mens kok opp saften.

4. Klem vannet utav gelatin platene og visp inn i saften.

5. La geleen kjøles seg litt ned før du heller den over nougaten.

Er den for varm vil nemlig nougaten smelte.

6. La geleen stivne helt før du ruter alt opp i passe biter.

7. Smelt sjokolade i vannbad eller mikro.

8. Sjokoladen må ikke være for varm når du har den over rutene, helst rundt 31-32 grader.

Du kan velge å helle all sjokoladen over uten å rute opp på forhånd. Du vil da få en Troika kake i stedet.


Troika sjokolade hjemmelaget

Troika

0 visninger

© 2018 by Trude Straume