• Matpåminutter

TOMATPESTO på 5 minutter


TOMATPESTO er så godt !

Stappfull med god smak og kan brukes til å løfte de fleste retter til det bedre.

Brukes i pasta , på pizza , på brød , i salat , på fisk osv.

Vi laget denne i går , da vi skulle bake Grov foccacia ( OPPSKRIFT KOMMER )

Å bruke denne pesto i brødet, gir brødet en veldig god smak !

Alle burde ha hjemmelaget pesto i kjøleskapet om den er rød eller grønn ;)

Lag den , så forstår du hvorfor !


OPPSKRIFT


1pk soltørkede tomater ( 100g) bløtlegg i vamt vann mens du gjør klart alt det andre

1 pk pinjekjerner

1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd

1 ss presset sitron saft

1 dl revet parmesan

2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )

salt og pepper


Slik gjør du

Rist pinje kjernene i en tørr stekepanne i ca 1 minutt .

Ha alt oppi en blender og kjør til den blir glatt og fin. Juster med olje til riktig konsistens og smak til med salt og pepper .




54 visninger

© 2018 by Trude Straume