• Matpåminutter

Thai-Fiskeform på under 30 minutter



Hei på deg !

Deler denne smakfulle fiske formen med deg i dag.

Så,kanskje du vil teste den ut allerede i morgen?

Thailandsk inspirert fiske form med torsk. Så god og så enkel å tilberede.

Masse smak og en suksess om du liker Asiatiske smaker.


Jeg laget blomkål ris denne gangen, men du må gjerne lage Jasminris e.l.

Her kan du mulighet for å bli kvitt rester av grønnsaker i kjøleskapet,ved å ha de i formen sammen med fisken.

Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret,om du ikke har torsk eller får tak i.


Uansett, vel verdt å teste ut og du kan bruke sausen som base til suppe om du foretrekker det, fremfor et måltid i form.


Ps: Du som har Airfryer, kan steke i den om du har "bakebollen" eller en ildfast form som passer inni.

Oppskriften ligger under neste bilde :)

Oppskrift til 3-4 personer


800 g torsk eller annen valgfri fisk

1 boks kokosmelk lett (400 g)

1 ss rød curry paste

1 ss sukringold eller sukker

1 fedd hvitløk

1 gul løk

1 ss hakket ingefær

1 ts hakket chilli, ha i mer om du vil ha sterkere

hakket Coriander

1 ss fiske saus

1 ss soyasaus , søt

2 lime

salt&pepper

1 granateple

1 blomkål / eller ris

1/2 pose spinat blader

1 rødløk

1 ts Gurkemeie

1 ss maizena

2 ss vann


Slik gjør du


Skjær fisk i porsjons stykker og krydre med salt og pepper.

Sett ovnen på 200 grader.

Surr løk i litt olje og ha i hvitløk, chili, ingefær og sukrin.

Ha så i curry paste og bland godt.

Ta så i kokosmelk, soya, fiske saus og kok opp.

Smak til med lime, salt&pepper, sukringold og chilli.

Jevn med Maizena rørt ut i 2 ss kaldt vann, ha i sausen og la den småkoke til den såvidt tykner.


Spre spinatblader og løk i båter utover i formen og legg fiskestykkene oppå.

Hell sausen over.

Sett i ovnen og stek i ca 10-15 minutter.

Kok ris eller lag blomkål ris ( fin riv blomkål på rivjern og ha på varm stekepanne uten olje. Ha i Gurkemeie og litt salt&pepper. Rør godt og smak til.Tar ca 3 minutter)

Ta ut Granateple kjernene og ha i en skål.

Skjær lime i båter.

Kutt Coriander.

Ta ut fiske formen og ha over hakket Coriander.

Server med granateple , ris/blomkål ris , lime og spinatblader som tilbehør.




426 visninger

© 2018 by Trude Straume