• Matpåminutter

T O M A T S A L S A på 5 minutter |Hjemmelaget


Den beste tomatsalsaen klarer du å lage selv og det på 5 minutter!


Egentlig skulle jeg spare på denne oppskriften til morgen dagens "Lompe nachos".

Men etter mange henvendelser på Snapchat, la jeg ut bilde på Instagram og Facebook hvor leserne kunne kommentere for oppskrift.

Så da kom den altså her i kveld likevel:-D


I morgen kommer det flere tips til hva du kan bruke salsa til, men du har kanskje alt en plan for den?

Salsa er enkelt å lage og nå som de norske tomatene er så utrolig søte, smakfulle og gode er de en fryd for våre ganer.

Det beste og det kjappeste er å ha en hurtighakker/stavmixer eller blender tilgjengelig. Og en sil. Da har du den klar på 5 minutter.


Ha en fortsatt fin kveld<3


samtidig vil jeg takke alle som sender bilder og spørsmål, det varmer mitt hjerte. Og se at maten min lages rundt om i hele det Norske land, er nesten litt uvirkelig.

Takk for at du tar turen innom nettsiden!

Kom gjerne med ønsker til fremtidige innlegg:)



Oppskrift til 4 personer


1/2 rødløk

5-6 klasetomater, nokså store

1/2 rød chili

2,5 fedd hvitløk

1/2 ts salt

1/2 ts sukker , kan erstattes med sukrin gold

1/2 ts peppermix eller sort pepper

1 liten potte koriander

1 håndfull fersk persille, kan droppes

saften av 1 lime

1/2 dl olivenolje

2-3 ss balsamico eddik



Slik gjør du


- Skyll tomatene i kaldt vann.

- Skjær løk og tomater i litt store terninger.

- Ha alt over i en hurtighakker, UTENOM lime, olje og balsamico

- Sil så blandingen, det er "kjøttet" vi vil ha. Ta eventuelt vare på tomat juicen til en senere anledning. ( ha i suppe, gryte e.l )

- Ha i limesaft, olivenolje og balsamico og smak til med mer krydder hvis et trengs.


Lompechips med salsa og guacamole

0 visninger

© 2018 by Trude Straume