• Matpåminutter

SURF&TURF | matpaaminutter | airfryer


I dag kan jeg by på en skikkelig snadder rett, det er jo tross alt fredag og HEEEELG!

Dette er en rett som virkelig vet å sette fart på smaksløkene dine!

Skikkelig mør og god entrecote, marinerte scampi og grønnsaksspyd og det servert på pitabrød med ris ved siden av.

En fest i seg selv:-)

En god rett som absolutt ikke krever mye tid på kjøkkenet og som alle klarer å få til.


Egentlig er dette en typisk grillrett som jeg normalt sett ville slengt på gassgrillen ute en deilig vår/sommerdag. Ser frem til første vårdag 2021, bare for å nevne det. SIkkert ikke alene om det.

Her har vi for tiden minusgrader, noe som vi absolutt ikke, er særlig vant med her på Vestlandet, brrrrr.

Da kan det være fint med mat som minner om sol og sommer, imens snøen laver ned utenfor.

Marinerer du scampi noen timer, eller dagen i forveien kan du ha maten ferdig på under 30 minutter.

Du må gjerne bytte ut ris og pitabrød med fløtepoteter og bernaisesaus hvis du har lyst til det. Bakt potet passer også bra til 🙂

Vi fusket og hadde 5minutters ris til, kan ikke huske sist vi hadde det i hus haha.

Har du fremdeles tilgang til grillen din ute, anbefaler jeg å slenge spydene på den.

Ellers kan du gjøre som oss og legge de i airfryeren.

Stekeovnen funker gull til dette også, man MÅ ikke absolutt ha en airfryer☺


Setter stor pris på bilder som dere sender meg i innboks og ikke minst tilbakemeldinger her og i andre SOME kanaler. Dere er gull<3

Deler du bilder, bruk gjerne mine #Matpaaminutter #airfryermat da kan også jeg finne de.

Og med det så vil jeg bare ønske deg en riktig så fin helg, ta vare på de rundt deg <3


Dette trenger du til 2 personer


300 g entrecote brukte 2 biffer på 150g

8-10 scampi

2-3 champignoner

1 paprika (eller to halve i ulike farger)

rødløk ( vi var tom, men anbefales)

Salt& pepper ( pepper mix er godt på entrecote)

1/4-1/2 rød Fersk chili

1fedd Hvitløk

2 båter Lime

Olje til marinering og pensling


2 pitabrød (kjøper ferdige i frysedisken)

Ris



Slik gjør du:


  1. Legg tinte scampi (uten skall) i en liten skål. Finhakk chili og hvitløk og vend inn i scampiene. Tilsett olje slik at det dekker alle scampiene. Sett kjølig i minst 1 time, helst over natten.

  2. Kutt biffen opp i jevne stykker og tre på spydene. Har du grillpinner i tre, må du huske å legge de i bløt før bruk. Kutt grønnsakene opp i passe stykker og tre på spydene. Gjør det samme med scampien.

  3. Pensle spydene med et tynt lag olje og ha på salt og pepper. Scampi har vært marinert og trenger derfor ikke olje, men ha over litt salt og pepper.

  4. Legg spydene i din airfryer og stek på 180 grader i 5 minutter, deretter 3 minutter på 200 grader. Snu spydene halvveis om nødvendig. Avhenger litt av hvordan de ulike typene steker. I stekeovn 200 grader i 10 min.

  5. Pitabrød varmes i 2-3 minutter på 180 grader imens kjøttet hviler.


Server gjerne sammen med kokt ris (ha gjerne på litt chili flakes hvis du har) og drypp litt lime over!

VELBEKOMMEN!


207 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

© 2018 by Trude Straume